torsdag 13 oktober 2011

Att genomföra ett husköp i Italien, del 1

Hemma igen efter drygt 10 intensiva dagar i södra Italien. Denna berättelse kommer att delas upp i ett antal då det hände så mycket varje dag. Men det kan kanske vara en liten hjälp på vägen om nu någon annan känner för att köpa hus i södra Italien.

Vi bokade ett flyg mellan Göteborg -Stanstead - Lamezia. En viss väntan mellan flygen hade vi riktat in oss på. Det går direktflyg mellan Skavsta och Lamezia och det kommer vi att ta nästa gång även om vi måste köra 50 mil upp eller ta tåget. Men det är att föredra mot att sitta drygt 10 timmar på en flygplats och vänta. Men nu har vi prövat det och förkastat det.

Dag 1: Våra goda vänner i Lindome skulle härbärgera bilen och körde oss till ett dimmigt Säve. Väl där visade det sig att flyget till Alghero, Sardinien, blev inställt. Passagerarna fick boka om eller få sina pengar tillbaka. Planet hade landat på Landvetter och gick tomt därifrån. Vårt plan från London lyckades inte heller landa på Säve utan satte ner hjulen på Landvetter och nu blev det en orolig väntan: skulle även detta plan lyfta därifrån tomt? Det kostar skjortan för flygbolaget att stå på plattan på Landvetter. Och det tar tid att förflytta en hel hop människor dit upp. Bussar ska ju ordnas fram etc. Efter ca en halvtimme fick vi beskedet att vi skulle bussas upp till Landvetter. Stort jubel i  terminalen. 
Vi fick vänta ytterligare en halvtimme sen kom det två bussar och dessa lastades med både folk och baggage, plomberades och kördes a pronto upp till Landvetter där vi kom direkt ut till planet. Vi hade ju redan gått igenom säkerhetskontroll etc på Säve. Drygt två timmar försenade landade vi i London där flygplatsen var i stort sett nersläckt. Inga tomma platser att slå sig ner på då de redan var upptagna av folk som vräkte ut sig över tre-fyra bänkar. Men det är djungelns lag som gäller så vi fick vackert sätta oss på hårda plaststolar och försöka vila så gott vi kunde.
Så här glad är man när man måste sitta upp och sova/vila en natt.

Vi anlände till Italiens värmande sol runt 16 på söndagkväll och drog söderut till Vibo Valentia där vi inhandlade en kyl/frys, tvättmaskin, spis, köksutrustning, handdukar, sängkläder, städutrustning och lite till. Detta gjorde vi på drygt 3 timmar. Bra marcherat för ett par som måste försöka göra sig förstådda med knappa kunskaper i italienska. Italienarna talade ingen engelska förutom en ung kille som hade måttliga, jag säger måttliga, kunskaper i språket. 
Sen åkte vi ner till Coccorino där vi hämtade upp husnyckeln och begav oss till vårt eget blivandes hus. Två bäddsoffor som vi beställt vid förra besöket var levererade och vi låg tätt, tätt första natten i en av dem.
Elmar, vår tyske mäklare, och jag provsitter våra soffor i affären. Sofforna förvandlas med ett enkelt handgrepp till en säng.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...