fredag 14 oktober 2011

Casa Catuscelli, del 1


Måndag 3 oktober 2011
Vaknade till en solig och varm dag. Inga tjocka tröjor här inte. Inspekterade jobbet som blivit utfört innan vi återvände från kalla Svedala. Nymålat i entrén och trappan upp till "secondo piano". Mer eldragning än vi hade gjort upp om men det var en positiv upplevelse.
Entrédörren. Golvet ger ett så varmt intryck när man öppnar dörren och kommer in.
Rummet innanför entrén ska längre fram bli ett sovrum. I valvet där det lyser ska vi ha en tunna och vinställ. 

En ny varmvattenberedare är installerad och nya slangar till toa, handfat och dusch men det hjälpte föga. Morgonduschen skedde i dropp. Men det löste rörmokaren som vi fick hjälp med att ringa efter. Han kom på utsatt tid och satte in ett vattenfilter, bytte ut lite delar här och där och vips så hade vi vatten med det tryck som man kan förvänta sig, i alla fall vid den här årstiden när det inte är så stor belastning i alla hus ;). Vi har sett att många har en stor blå tank på taket eller i anslutning till huset. De har kopplat så att vattnet kommer via den tanken, alltså in i tanken och sen in i kranarna. Då vet man att man har bra tryck vilket är ett måste när man ska ha tvättmaskinen igång. Vi får fundera på det längre fram. Än så länge så klarar vi oss utan extratank.

Efter frukost mm så iväg till Notarius Publicus i Vibo Valentia tillsammans med Elmar och Giovanni "geometra". En geometra är ungefär detsamma som en bygginspektör hos oss. Hos notarien blev det lite diskussioner angående kontraktet på husaffären. Vi fick insistera på att kontraktet inte behövde översättas till engelska. Då hade vi antagligen fått vänta till längre fram i höst innan vi hade fått allt klart och dessutom hade det kostat oss runt 500-600 € och de pengarna kan man ju använda på bättre sätt. Därefter åkte vi tillbaka hem och gick till möbelaffären och beställde en garderob. Den kommer att levereras och monteras i huset om en månad. Bra service i vår lilla möbelbutik som har nästan allt som behövs till huset i möbelväg.

Kvällen avslutades hos Elmar som bjudit in oss och några till, både tyskar och italienare, till en barbecue. Han bjöd på potatissallad och olika sorters grillat kött och korv ute på sin takterass med en underbar solnedgång över Tyreniska havet.


Alla här är så underbart genuina och bjuder på sig själva. Antonino, en av de fyra bröderna och den som har jobbat med målning mm i vårt hus var också inbjuden till Elmar. Vi fick två flaskor vin av honom på kvällen. Dagen därpå kom han med olivolja, tomater och melon. 


Solnedgång över Tyrenska havet, dock inte från Elmars takterass 
(då hade vi inte kameran med oss)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...