lördag 15 oktober 2011

Städdag i Casa C.


Dag 2 - tisdag 4 oktober 2011
Städdag - vi skurade och fejade hela dagen. Nu känns det lite bättre det mesta av byggdammet är väck.

 Kyl, spis och tvättmaskin anlände ifrån Euronic med en pickup och lyftes upp till plan 2 av transportörerna. Det kändes skönt att veta att vi kunde handla hem lite matvaror, även de som kräver kyla. Nu kan vi laga mat själva.
Kylen var stor och har fått sin plats i blivande matsalen.
Skåpet bredvid har jag skurat och är bara en tillfällig
förvaring i väntan på ett vitrinskåp eller något.
En fin gasspis har jag fått att laga mat på. Den enda pryl i köket som ska vara kvar efter renoveringen.
Å så en toppmatat tvättmaskin ;D
Vi har en annan matklocka än de har här nere i södern. Vi är vana att äta en rejäl frukost, lunch vid 12-13 och lättare kvällsmat runt 18-19. Här nere öppnar restaurangerna inte förrän 19.30. Dagtid finns det trattorior som har färdiga pizzor, smörgåsar, å pasta förstås. Inte riktigt någon varierad "dagens" alltså. Men vi lär oss väl att anamma sederna framgent.

Vi har kanonväder ca 24-26 grader och vindstilla. Vi bara stortrivs, alla våra grannar snackar med oss och vi förklarar att vi är skitdåliga på italienska, men det struntar dom i och fortsätter att berätta om allt möjligt. Vi begriper ett ord där och här men förstår inte ett dugg. Urtrevliga i vilket fall. Och alla välkomnar en och så blir det en flaska vin till till samlingen :D


Lars vill ju ha en hund när han går i pension fast nu har han redan fått en fyrbent kompis här nere. En liten pigg krabat som springer runt överallt och kommer när han ser att man är ute. Han ger sig inte förrän han har blivit kelad med en stund, slutar man så nafsar han en i hälarna. Bravo eller något sånt heter han.

Grannfrun Maria-Antoinetta, den gamla damen som tyvärr hunnit bli änka sedan vi har här i våras ropade in mig och överlämnade ett fat med Kaki. Stora, mogna och saftiga. Sharon, som vi kan köpa här hemma, är en förädlad sort. Fast den äkta är mycket saftigare. Maria-Antonietta sa att man blir vacker när man äter dem. Fast man ska bara äta en om dagen. De innehåller mycket garvsyra. Vi delar dem i bitar och äter dem med skivad banan, flingor och mjölk till frukost.

Lev väl. Snart kommer det ett nytt inlägg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...