tisdag 18 oktober 2011

Tor kom på besök


Dag 5 - fredag den 7 oktober 2011
Idag fick vi en visning av var vi kan hämta dricksvatten. Det finns en liten "fontän" eller mer en kran med vatten som kommer från ... ja, det vet jag inte men kanske från bergen. Elmar visade oss när han skulle fylla på sitt förråd.
Vattenpåfyllning
Vi körde in på en väg med en skylt som visade återvändsgata och jag frågade vart den ledde förutom till källan. Vi fick då reda på att det finns en badvik längst ner. Fast vägen slutar ca 30 meter ovanför havsnivån och man får gå en getstig ner alldeles nära kanten. Vi var ju tvungna att köra ner och kolla förstås. Vi kom ner och det stod redan en bil där och det visade sig att det var två som var ute och fiskade i en liten båt.

Efter att ha balanserat oss nerför stigen kom vi fram till denna underbara badvik!

På kvällen ville Elmar att vi skulle komma för att gå i genom pappret från notarien inför måndagen. När vi kom dit fick vi en rejäl chock. Notarien accepterade inte det sätt vi hanterat betalningen för huset. Vi var alltså nere i april och betalade då 10% när vi kom hem och sen betalade vi 50% av den återstående summa i slutet av maj. Dessa inbetalningar gjordes till Elmars italienska konto och han tog ut och överlämnade pengarna till Antoniono som kvitterade mottaget belopp. De sista 50% satte vi in på Elmars konto innan vi åkte till Italien. Sen fick vi en check av honom som han skrivit på Antonino och vi skulle överlämna den till honom hos notarien. Detta sista var helt OK men de första utbetalningarna var inte godkänt. Nu visste vi ju att bröderna fått drygt halva summan för huset, men hade de kvar pengarna eller handlat för dem? För de måste redovisas på något sätt - att de kommit till rätt personer. Som situationen var nu kunde man bara se att vi satt in pengar till Elmar men vad som hänt med dem sen fanns ingen kontroll på. Det kunde ju vara så att Antonino fått skriva under ett kvitto under hot! Ajabaja. 
Vi gick över till Giovanni "geometra" för att få klart för oss vad som behövde göras. Han hade kontaktat bröderna och de hade löst det så att vi på måndag förmiddag (notariebesöket är på måndag eftermiddag) skulle mötas upp allihopa på banken och det skulle göras lite olika shackdrag där. Mer om det berättar jag längre fram. Det är inte bara maken och jag som ska leva i spänning under några dagar. 
Vi hade ju inte fått gått igenom försäljningskontraktet (compravendita) så vi återvände hem till Elmar. När vi väl skulle gå hem igen hade himlen öppnat sig. Dunder och brak - Tor var på besök. Och vilket besök! Nästan hemma slog blixten ner i en elledning kanske 15 m från oss men det kändes som om den var alldeles ovan huvudet. Jag blev livrädd och tryckte mig hårt intill husväggen. Det var alldeles kolsvart ute. Lars kunde inte se mig och jag hörde honom oroligt undra var jag var. Vi fick tag i varandras händer och trevade oss fram till vår gata. Väl inne upptäckte vi att det bara var gatubelysningen som tagit stryk. Vi hade ström inne i huset. Men vi hade också något som vi inte tyckte var så roligt: Regnvatten inne!
                        
Jag låg och tänkte på Farbror Melker och Tjorven medans jag lyssnade på dropparna som hamnade i hink och balja och på trasorna bredvid. Fotot taget dagen efter.


Det regnade lite från och till hela natten men man är ju gift med en händig man och han tog stegen och klättrade upp på vinden när det blivit dagsljus, för att rätta till några pannor som glidit isär och vips så var det tätt igen och hinkar mm kunde städas bort. Det var inte första gången det läckte för det stod ett helt gäng byttor uppe på vinden ;D


Den mörka fläcken visar var en panna åkt ner vilket resulterade i vatten i blivande matsalen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...