måndag 24 oktober 2011

Uppgörelsen


Söndag 9 oktober 2011
Så var det då dags att göra upp betalningen för utfört arbete. De hade gjort mer än vi beställt. Från början var det sagt att entrén + väggen i trappan upp skulle målas. De skulle dra nytt el i entrén också. Och vatten och el skulle kopplas på. Allt drar ju med sig lite pengar här och lite där och vi hade fått ett förhandsbesked om ungefär 1500 €. Sen under resans gång fick vi nytt besked om det dubbla. När vi kom ner och fick se vad de gjort förstod vi ju att det snarare gått på 3000€ än hälften. Men man vet ju aldrig om de saltar notan eller inte när man inte är på plats och kan se dem jobba. Nu hade de slarvat lite med att föra upp all tid de jobbat och även några kvitton saknades. Men allt gick över förväntan. Det var alltså hur mycket jobb som helst utfört och notan slutade på 2600€ inkl allt material.


På eftermiddagen tog vi oss en liten biltur via Tropea upp till Monte Poro som berget kallas. Utsikten är som vanligt helt bedårande vid kusten. Man har svårt att se sig mätt på den. Oliv- och citronlundarna avlöser varandra när man kommer en bit upp.

Tillbaka i huset ville Lars testa spisen. Den öppna spisen alltså. Han gick ner i garaget och letade upp lite eldningsbart som låg i skräphögen från arbetarna. Och sen tände han på. Träbitarna alltså ;D
Det brann så fint och nu har han börjat skissa på ett gnistskydd.


Sakta men säkert faller varje bit på plats. I morgon är det dags för den stora finalen hos Notarius Publicus!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...