måndag 17 oktober 2011

En dag med avkopplande bad


Dag 4 - torsdag 6 oktober 2011
Till att börja med: Den röda bilen på bilden från dag 3 var vår hyrbil, en liten Fiat 500 som var i stort behov av låg växel och gasen i botten för att ta sig uppför backarna. Ingen favorit hos föraren som vill ha mer att ge och gillar att hänga med i det italienska körtempot.

Dagen började med att vi efter frukost packade ned badkläderna. Sen gav vi oss iväg till Vibo för att inhandla lite mer köksutrustning. Vi köpte även ett italienskt kontantkort till mobilen. Blir ju lite billigare än att ringa via Sverige när man ska deala med bilförsäljare etc ;D

Från Vibo tog vi vägen rakt västerut till en liten stad som heter Briatico. På vägen ner stannade vi till i en liten by och tog en drink. Det var varmt och det blev en öl för mig och maken hittade en ny dryck, Aperol, som han fick lite citronis i. Halvfrusen citronsaft alltså. Det stod en fiskbil på utsidan baren som sålde dagsfärsk fisk. Fast det var inte någon kyla i bilen, bara lite halvsmält is runt fisklådorna. Fiskarfrun sålde medan maken roade sig med att prata med bargästerna. Han tyckte väl han gjort sitt för dagen ;)

Här är Sven Gren, med sitt extraben....
Nästa stopp blev i en av Briaticos badvikar. Lars hittade lite drivved och spexade runt på stranden.

Vattnet var alldeles lagom varm, ca 24-25 grader. Och det är så salt.
När man gick ut på klipporna så såg man stora fiskar som jagade de små. Det kom två, tre stycken på en 40-50 cm som såg ut som ett mellanting mellan gädda och makrill fast färggrannare.

Till slut insåg vi att vi var tvungna att dra oss hemåt för att äta men stannade efter vägen vid stationen i Phargelia för ännu en liten drink och för att kolla upp tågtiderna ner till Reggio C. Vi hade bestämt oss för att ta tåget ner och hämta bilen och gjorde upp med bilförsäljaren att bli hämtad vid stationen. Det är service det!
Kvällen avslutades med en god middag med lite rödvin till. En liten avkoppling med boken innan ögonen började se suddigt och det var dags att släcka lampan och samla nya krafter inför nästkommande dag.
Det är lite spartanskt men vad behöver man mer än någonstans att sova och äta?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...