söndag 12 januari 2014

Bil- och stålleverans

Så fortsätter vi med renoveringen. Kom ner till ett regntungt Coccorino sent på eftermiddagen söndag den 15 december. Men som vanligt där nere i södra Italien så var det fint väder igen dagen därpå. Vi hade bara tre dagar med regn under de drygt tre veckor vi var nere. Så vi hann med allt det vi hade på vår to-do-list samt lite till.

Måndagen inleddes med en resa till Vibo Valentia för att beställa hem material för att kunna göra färdigt trappan upp till terassen. Det höll på att gå åt skogen för killen som tog emot beställningen sa att de inte kunde leverera förrän den 10 januari. Lars sa att han kunde betala extra och då vaknade en kille till som satt inne i kontorsburen. Han sa att det skulle gå en leverans till Joppolo dagen därpå och att de skulle försöka få med vårt material samtidigt. Om det gick skulle vi få vårt stål strax feer 10 i Coccorino. Kom de inte så skulle vi bli utan. Vi hyste ingen större förhoppning om att få stålet och såg fram emot en nästan arbetsfri semester istället.Kl 10.30 på tisdagen den 17 december kom som utlovat vår "nya" bil. Vi har bytt ut vår Fiat 600 mot en Citroen C3 Pluriel Charleston och när killen som fraktade ner den från norra Italien skulle köra av den från lastbilen höll det på att gå riktigt illa. Halvvägs av flaket så körde han av den ena rampen med vänster bakdäck och det högra var på väg av det också.

Samtidigt med denna händelse kommer en lastbil med leverans av stål till oss. Snacka om att allt händer på en gång.

Det blev ett väldigt sjå med att försöka få tillbaka bilen upp på rampen. De försökte med hävstångsmetoden utan resultat. Bilen låg och vägde på ena tröskeln så det var lite klurigt men till slut tog föraren och kopplade vinschen på bilen och med hjälp av Lars och mannen som levererade vårt järn så lyckades de få upp bilen på flaket och sen gjorde de ett nytt lyckat försök att köra av bilen. Turligt nog klarade sig bilen utan några skador.

Eftersom Fiaten var vårt ansvar till den kom upp på transportbilen så tog Lars det säkra före det osäkra och körde själv upp den på flaket.

Nu ska vi bara se till att försäkra C3:an till sommaren. Sen kan vi köra nercabbat i söderns sol :)

På kvällen kom byggarbröderna och vi frågade om vi kunde få en offert på mer arbete som vi vill ha utfört. Och så bjöd vi in dem samt deras arbetare på en svensk julmiddag två kvällar senare.

Onsdagen började Lars jobba med räcket till trappan och terassen. Det blev en hel del kapande och svetsande. Jag fick hjälpa till med mätning och att hålla ribborna medan han satte ett näst för att hålla dem på plats.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...