måndag 27 januari 2014

Arbete kräver även vila


Räcket på terassen börjar bli klart. Här är det grundmålat
  
En ställning i garaget där den blå reservvattentanken ska stå och till höger kommer en vattentank för solvärmen att få sin plats
                       
Golvet i sovrummet är flytspacklat och lite av den råa väggen är blottad. Här ska de putsa och spara så mycket som möjligt av det naturella.
                     
På nyårsafton körde vi över till Sicilien för att koppla av några dagar. Lars hade boka ett rum på ett Alla Guidecca i Syracusa. 18 meter under marken finns ett judiskt bad som ägaren upptäckte när hon hade köpt och börjat renovera byggnaden för ca 25 år sen. Vi fick en guidning där och var även kulturella genom att vi besökte Sankta Lucias katedral och katakomber. Ön Ortiga där vi bodde var helt OK men kvarteren på "fastlandet" var inget vidare. Förfallet var deprimerande att skåda.
på nyårsafton hittade vi en restaurang som inte som förra nyårsafton serverade 10 rätter. Här räckte det med 5! Förrätten var behållningen på hela måltiden och den hade jag kunnat äta mig mätt på.
Efter maten gick vi till Piazza Duomo och tittade på när de räknade ner det gamla året. Det var uppfriskande att se att, trots att det var mycket ungdomar där, ingen var onykter. Man kunde köpa skumpa från försäljare som gick runt och bland de som hade köpt eller haft med sig verkade inte så många dricka vinet på tolvslaget utan sprutade ur det ur flaskan istället. Kan inte vara något vidare att ta hand om de kläderna sen. Klibbigt av bara den kan jag tänka mig :)

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...