söndag 19 januari 2014

Köprunda

Fredagen före jul ägnade vi oss åt en shoppingrunda. Vi skulle inhandla flytspackel hos Collacchio och det är en butik som har allt mellan himmel och jord verkar det som. Inom byggvaror i alla fall. Det finns en byggnad inom området där som har kakel och våtrumsutrustning och där tittade vi in. Och åkte därifrån med tvättställ och duscharmaturer. Det blev ett helt ordinarie tvättställ till toa på första våning och ett lite flådigare till vår toa.
Nu kommer ju våra nya toaletter att bli rätt små och när vi kom hem blev det lite bryderi eftersom vi upptäckte att det inte skulle bli bra att ställa tvättstället så som vi hade tänkt när vi såg det i affären. Men det problemet löste vi genom att göra en rockad mellan tvättställ och toalettstol. Nu kommer det i stället att bli lite trångt när man ska gå in i duschen eftersom man får ta sig förbi toastolen men duschar gör man ju inte varje gång man går på toa så vi ser det inte som något stort problem. 

Idag har vi ju en toalett där vi måste gå förbi duschen för att komma till toastolen ;). Och vi tycker inte att man behöver använda en massa kvadratmeter av sin bostad till våtrum, det är lite överskattat. I alla fall nere i södern där vi skulle kunna bada ute hela året om. Ja, inte jag, för jag är en badkruka och vill ha minst 22-23 grader innan jag doppar tårna. 
När vi var nere nu så kände Lars på vattnet och uppskattade det till 16-17 men jag tror, utan att ha testat, att det kanske är 14-15. Och det är ju rena lyxen för de som vinterbadar!

Vi har även inhandlat kakel för toaletterna, klinkers till golvet i matsalen och  hela nedervåningen. Från början hade vi tänkt oss tegel på golvet där men en kväll när vi var ute och promenerade så träffade vi på en man som visade oss sitt hus som han och hans fru håller på och renoverar. När han öppnade dörren var det som att komma ner till havet. Det låg ett turkost klinker på golvet. Det var helt fantastiskt vackert. Hela huset var vackert. Ett gammalt hus som de byggt till lite grann men med väldigt fin känsla. Kan nog bero på att mannen är arkitekt. De köpte detta hus för tre år sen och har nog funderat ett tag och håller nu som bäst på att renovera. 

När vi gick därifrån så hade vi fått något att tänka på och det slutade med att vi åkte till BigMat, ytterligare en byggvaruhandel fast lite mindre än Collacchio och närmare oss, och köpte klinker i stället för tegel. Vi fick det levererat morgonen därpå och nu står det uppstaplat i garaget och jag har satt lappar på för att byggjobbarna ska veta vilket som ska ligga var.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...