torsdag 2 maj 2013

Vårresa 2013


24 april packade vi bilen lika full som i december. Möjligtvis var den lite tyngre denna gång. Vi hade med oss en luftvärmepump med tre inneaggregat och ett stort ytteraggregat som väger ca 40 kg och som hamnade på ”pakethållaren”. Det var lite trix att få dit det. Vi hittade en bit spånskiva som passade hyfsat bra i storlek som vi hade som underlag. Sen var det till att packa in lådan i presenning och spännband. Vi hade ju ingen hum om hur vädret skulle bli. Och hur en pappkartong ser ut när den varit ute i regn det vet väl de flesta. 

Det är rätt gott om utrymme under själva golvmattan i Golfen. Man kan inte lasta så stora saker men böcker etc går alldeles utmärkt. På väg hem i januari hade syrran och jag packat det utrymmet fullt med vinflaskor ;)25 april kl 06.30 lättade vi från ett kylslaget Färgelanda. Vi slapp skrapa rutor eftersom bilen vilat i verkstaden under natten men det var halt på vägen ner till Uddevalla innan solen nått fram till vägbanan.

Vi hämtade upp Klas och Berith i Lindome och drog oss söderut. Tog en fika i Halmstad med hembakat surdegsbröd, ost och prosciutto. Statoil fick stå bi med kaffet.
Vidare ner mot Öresundsbron, Gedser och därefter ett kort stop på Bordershop i Rostock.

Vi körde på med några förarbyten men framåt tre halv fyra på morgonsidan stannade vi och vilade allihop i ca 2 timmar. Sen var det raka vägen ner till Siena.

Vi checkade in på Garden Hotel, duschade och tog en taxi ner till innerstaden som vi knallade runt i under ett antal timmar. Den del av Siena som vi har sett består till största delen av tegelstenar. Även på de fasader som är slammade ser man tegelstenarna där putsen släppt. Jag kallar den för den röda staden.
27 april. Utcheckning och sen bar det ner till Coccorino. Vi kom fram runt 19 och lastade ur, tvättade av oss och drog i väg för en pizza och en öl. Sen blev det nästan raka vägen i säng. Man blir lite mörbultad av att sitta så länge i bilen. Allrahelst som den var ”lätt” överlastad och vid varje liten skarv eller ojämnhet i vägen så kändes det ända upp i nacken och svanskotan tog lite stryk. Jag kommer att propsa på att vi övernattar 2 ggr i stället för en framöver. Det tar styggt på kroppen. Vi är ju (i alla fall enligt passet) inte unga längre.

28 april -söndag. Vi har varit i Briatico och Lars badade. Han säger dock att det var varmare vid jultid än nu. Det beror kanske på att det var vindstilla då. Det blåser en del men det är skönt för det är ca 25 grader ute. Förra våren när vi kom hit var det kallt på nätterna och rått i huset. Det är det inte i år. Vi har alla dörrar öppna och låter det blåsa igenom men det är ändå runt 23-24 grader inomhus. Och nattetid är det ingen som tycker att det är fuktigt eller kallt.

29 april - måndag. Var till Giovanni Geometra för att få ett besked om hur landet ligger med bygglovet. Han säger att det är klart med Vibo men från kommunen har det ännu inte kommit något klartecken. Han ska dit i morgon och vi får något sorts besked i morgon eftermiddag - domani pomeriggio. Med det får vi oss nöja. 
Tog bilen till Giao Tauro och köpte en stor rostfri vattenbehållare. Så nu slipper vi fylla 12 flaskor med vatten. Det blir väl lite tungt att bära upp 30 liter men Lars har en idé om att vi i framtiden ska hissa upp den via balkongen med en liten talja.

Eftermiddagen har ”gossarna” ägnat sig åt att laga köksavloppet. Det är ju ett riktigt hopjox med ledningar i taket (i rummet under köket) med avloppsrör hit och dit. Det har ju inte varit högprioriterat att fixa det eftersom vi inte ska renovera där nere ännu men jag har fått stopp när jag häller ut diskvatten så det blev lite akut. Men nu fungerar även mitt avlopp från diskbänken. Duktiga killar. Idag har deras yrkesroller varit både rörmokare och byggarbetare. Och i går var de elektriker - bytte ut kontakterna på vattenkokare mm till italienska kontakter.

30 april- tisdag. Fick besked i dag att vi inte får besked innan torsdag. Allt är klart med papper från Vibo Valentia vad gäller vår takterass etc. Nu ska de bara ge klartecken från Joppolo kommun också. Så fort det är klart där drar byggarna igång. 
Storhandling för att slippa åka till butiken var och var annandag. Dessutom gick det att använda vårt redan inhandlade simkort för internetuppkoppling genom att betala för en månad till. Så nu har vi kontakt med yttervärlden. 

1 maj - onsdag. In till Tropea och bokade en båtresa till Stromboli på söndag. Hoppas det blir av denna gång. Det är tredje gången som vi försöker så nu håller vi tummarna.
Ner till Coccorino beach för lite solbad. Ca 28 grader och även fast det blåser rejält så är det varmt och skönt. En promenad innan maten.Fortsättning följer
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...