lördag 4 maj 2013

Undrens tid är inte förbi :)

Igår förmiddag, alltså lördag, upptäcker jag att gatubelysningen i gränden är tänd. Sen kommer det en man och ställer upp en stege mot vårt hus på framsidan och byter den trasiga lampan som jag var in och rapporterade till tekniska kontoret i torsdags. Det var vissa kontaktproblem som KAN bero på att glaset i lyktan är trasigt (det har vi papper på att vi anmält den 2 januari 2013). Han fick igång lampan och vi var så glada. Trodde ju inte att det skulle gå så fort. Fast det kanske var en sedan länge planerad kontroll.

Jag lekte stensättare i går. Har bankat på marmorbitarna vi tog hem och lagt ut i mönster på golvet i entrén. Nu gäller det att få upp det likadant på väggen i matsalen. Det blir en dag i nästa vecka.

Gubbsen borrade upp hål för nr 2 av de tre aggregat vi ska ha i huset. Det sista finns det redan ett befintligt hål till där vi tagit bort ett skorstensrör. Lite onödigt att ha ett sånt i sovrummet :)

På eftermiddagen tog vi oss en tur ner till Scilla. Det är en mysig liten stad med många trånga gränder och trapport till förbannelse. Man kan köra igenom staden ner till stranden men vi parkerade på torget rätt högt upp och tog oss ner till fots. Jag räknade bara de sista 127 stegen men det är nog en bra bit över 300 steg och ibland är de så man kan gå som i en vanlig trappa men ibland är det så man tar ett eller två steg innan nästa. Lite jobbigt när det är varmt men bra motion för både ben och hjärta. Och jag förbrände nog en del av den öl jag drack.

På väg hem stannade vi till uppe på berget och åt middag. Vi åt en grillad kalvkotlett. Och de dukade upp en massa tallrikar innan med kallskuret, mozarella och ricotta, grillad zucchini och auberguine, något som såg ut som potatisbullar men visade sig vara en zucchini som doppats i frityrsmet och sen friterats. De har så god mat här nere och de är så stolta att få visa upp den!

Vi kom hem till en mörk gata. Lampan fungerar fortfarande inte. Det är något fel med kontakten tydligen. Hoppas de kommer att göra en ny kontroll snart.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...