fredag 3 maj 2013

Dörr med riktigt 9-tillhållarlås


2 maj - torsdag
Inget besked i dag heller. Vi har bestämt oss för att vara italienska och ta dagen som den kommer. Ytterdörren, som vi beställde ny i höstas och som kom på plats till jul, har nu hamnat åt rätt håll (det håll vi beställde) och även fått både grundfärg och samma blå som balkongräckena. Det ska även bli en grind utanför så att vi kan ha dörren öppen och få ett genomdrag i huset. 

Ett besök till Joppolo där Lars gick till barberaren och Klas och Berith följde med mig till kommunkontoret. Vår gatubelysning har lagt av och det ställer till vissa problem när vi ska låsa upp dörren när solen har gått ner. Vi ser ju ingenting, det är alldeles svart ute. Som tur är har vi en lågenergilampa som lyser i hallen och det ger lite ledljus till nyckelhålet. Det tog nästan en timme att få prata med en man som tog emot min anmälan och även tog en kopia på den anmälan vi gjorde för 5 månader sedan (på dagen!) som gällde vår trasiga vattenmätare och ett trasigt glas på gatlyktan, som nu alltså även har slutat lysa. Undrar om vi har gatubelysning när vi kommer ner i juni?

Åkte och badade i Grottecelli. 19 grader i vattnet. Det blev ett snabbt dopp eftersom det var meduza (äckliga rödlila brännmaneter) i vattnet lite längre ut. Men vi stannade nästan två timmar på stranden.

3 maj - fredag. 
Bakade två bröd och en sockerkaka innan vi gav oss i väg till badet i Briatico. 21 grader i vattnet i den lilla viken. Lite kallare när man kommer längre ut. ca 27 i luften. Det är verkligen helt annorlunda från förra våren. Då var det kallt och rått på nätterna men det är det inte nu.

På väg hem stannade vi till för att beställa marmorskivor till vardagsrummet. Balustraden ska få en ljusare yta än den som ligger där i dag. Och samtidigt ville vi ha småbitar för att klä in en liten del av väggen och de bitarna fick vi gratis. Det var spillbitar som de inte hade någon användning för. Så nu ska jag lägga pussel och bestämma hur det ska bli på fondväggen ut mot gatan. Det ska bli kul. Foto innan och efter blir det naturligtvis.

Lite jobb för gossarna med att borra ett hål i köket ovanför balkongdörren. Det är till ett av inneraggregaten. Det är ju lite vägg att ta sig igenom, ca 50-60 cm. Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...