torsdag 9 maj 2013

Farsen fortsätter

I tisdags, den 7 maj, var vi till kommunhuset för att höra efter varför det dröjer med vårt bygglov. Vi har fått reda på att bygghandlingarna ska behandlas på två olika ställen. Först i Vibo Valentia där man går igenom de rent tekniska bitarna och sen på kommunen i Joppolo där man ska se att byggnationen inte strider mot planläggningen. Rättare sagt att vi inte bygger utanför vår tomtgräns. Allt är klart från Vibo, det var det redan den 22 april. Men det som strular är att en av de två som ska skriva på handlingarna i Joppolo håller på att omförhandla sitt kontrakt och han vill inte skriva under något för tillfället. Vi hade med oss brodern till byggaren som vi anliat. Han pratar engelska och han har förklarat detta för oss. Men han har även försökt vädja till arkitekten och tala om att vi åker hem nästa vecka och byggaren måste ha hunnit börja med arbetet innan vi åker. Annars så blir det inte av. Och arbetstillfällen är de ju måna om.

Så idag sitter vi och väntar på att få ett besked. Och om det är OK så drar vi igång i morgon, fredag. Helgen tänker vi tillbringa på Sicilien. Vi tänker åka till Taormina och ev till Syracusa. Vi får se vad det blir.

Vi har varit på stranden under några timmar och badat, läst och promenerat. Vi ska fira Klas i kväll på en trattoria som har en Michelinstjärna. Det ska bli trevligt. Lars och jag var där i september tillsammans med Eddie och Caroline och var väldigt nöjda. God mat, dryck, service och bra priser.

I går var vi upp till Vibo för att höra om våra trappsteg som vi beställt har kommit men icke. Vi passade på att leta oss upp till det gamla fortet och där har man ett arkeologiskt museum. Det var nog intressant men all text var på italienska så vi gick snabbt igenom byggnaden. Det som däremot var hisnande var utsikten.På hemvägen åkte vi förbi ett ställe där de börjat skörda rödlöken.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...