måndag 6 maj 2013

Tredje gången gillt....

Så kom vi dit till slut.
 Båtresan tog ca 2 timmar och sen kunde vi kliva iland på en grönskande ö med svart badstrand.

Den bebodda delen av ön består av smala gränder och "huvudgatan" är tillräckligt bred för att man skulle kunna gå åt sidan och släppa fram en liten trehjulig Piaggio. Det finns gott om  dem och full fart hade de både nedför och uppför gatan.


Norr om Stromboli ligger denna lilla ö, Strobolocchio, som inte har någon annan byggnad än en fyr som drivs av solenenergi. 


Våra grannar Lucia och Antonio bestämde sig för att följa med oss när vi berättade att vi skulle åka ut till Stromboli. Så vi har försökt konversera det inhemska språket hela dagen. De förstår inte engelska. Däremot pratar de spanska (Lucia är spanjorska), italienska (Antonio är italienare och född i huset mittemot oss) och franska (de bor i Frankrike). Lucias italienska är inte lika lätt att förstå som Antonios. Men vi har gjort så gott vi kunnat och de försöker förstå oss med vår knapphändiga italienska. 

Vi hade en trevlig söndag och idag är det arbete som gäller. Berith och jag ska åka och hämta de marmorskivor vi beställde i fredags. Och lite annan handling blir det på vägen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...