onsdag 1 juni 2016

vi kämpar vidare .....Jag har kärrat ner 70 skottkärror med gammalt klinker/kakel till parkeringen. Till skillnad mot i vintras när vi beskar alla olivträd och jag kärrade upp all ved så har jag denna gången kunnat gå med full skottkärra nedför och tom uppför. Lars har hivat ner 3 fulla hinkar x 70 så han har fått sin del av styrketräning för ett tag framåt.


Nu har vi fått färdigt i kök/matsal så långt att det är klart för murarna att komma och lägga nytt golv och mura igen dörröppningen mot balkongen.

Medan Lars har jobbat med att fylla igen efter bilning av nya elledningar mm har jag målat väggar i två rum. Nu är det karmar och dörrar som står på tur. Sen ska ett av rummen städas ordentligt och därefter ska vi flytta in bäddsoffan så vi har någonstans att sova när vårt nuvarande hus blir fullbelagt i juli :)

I går avslutade vi vårt arbete med att flytspackla golven. Jag fick hjälpa till då man tydligen behöver vara två för bäst resultat :)

(Här var det meningen att det skulle visas en liten film men det ville sig inte)


Vi har äntligen fått tag i en montör som ska fixa till automatisk grindöppning. Då slipper vi turas om med att kliva ur bilen och öppna och sen stänga efter oss. Det ska bli skönt att bara trycka på fjärrkontrollen så öppnas grinden och stängs igen efter en liten stund. Men det blir till att passa hunden ordentligt för hon vet att det finns katter utanför grinden och det kan bli svårt att få henne att lyda när hon får nys på en.

Flera gånger i veckan går vi fram och tillbaka till Grillo. Det är ju bara ca 1 km och Piggelina får en hyfsad promenad innan hon kommer fri och kan jaga ödlorna i trädgården. På vägen till landet passerar vi flera soptunnor och Piggis vet att där brukar det finnas katter. Jag försöker få henne att sluta dra i kopplet när vi är ute och det går hyfsat fram till en viss sträcka av Via Nucara.

Där jobbar en flicka, Lucia, hos en äldre dam i ett av husen vi går förbi. Hon har så roligt åt att det inte går att få kontakt med vår lilla terrier eftersom det finns annat som är mer intressant på den platsen. På kvällarna sitter flera tanter utanför huset och pratar och det brukar vara kvällens samtalsämne för dem när de ser hur Piggelina försöker få tag i någon av alla katter som finns där. I går kväll lyfte jag upp Piggis till Lucia, men inte då. Piggis hade sitt fokus på något helt annat än att hälsa. Så är det att ha en terrier. De anser tydligen att katter är lovligt villebråd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...