söndag 26 juni 2016

Undrens tid är inte förbi...tror jag

Peppe kom hem till oss med lite vin vi beställt från Tramontana i Reggio Calabria. Samtidigt berättade han att han fått tag på Ikea och att Ikea har full koll på vårt bekymmer med de skåp som vi saknar. Han har sagt till dem att vi hyr en lägenhet som vi måste lämna snart och behöver ha köket klart i vårt nya boende för att kunna leva där :)

En liten vit lögn men nu ska de tydligen plocka ihop varor från olika varuhus i Italien och återkomma så snart de fått listan komplett.

Och i lördags kväll vid 8-tiden ringer de från Ikea och talar om att vi ska få en leverans den 13 juli. Om nu allt är med eller inte återstår att se. Vi saknar ju tre lådor till garderoberna som var listade i transportdokumentet men inte fanns med. Men det är ett mindre bekymmer. Just nu är det ju skåpen till köksön och bänkskivorna som vi väntar på.

Vi har haft en avkopplande vecka med besök från Svedala. En av Lars barndomskamrater har varit här med sin sambo under fem dagar. Tyvärr har väl inte vädret varit det allra bästa. Nästan som svenskt midsommarväder fast > 15 grader varmare. Fast på lördagen klarnade det äntligen upp och vi fick oss ett dopp.

I söndags åkte de hem igen och efter att vi lämnat av dem 05:30 på Lamezia Terme åkte vi hem igen för att sova vidare ett par timmar. Därefter blev det Casa 4B. Lars målade matsalen en andra gång och jag monterade stolar. Matbordet monterade vi tillsammans.

Skåpen till skänken var redan monterade men nu satte vi ihop dem, bara dörrarna och lådorna som ska dit. Och idag ska vi åka och beställa en skiva att lägga uppepå skänken.

Lite arbete återstår i matsalen med att få till det runt väggarna. Vi har ju inga golvlister utan målar ända ner till golvet. Sen ska skänken förankras i väggen och en TV ska upp där ovanför. Återstår sen bara att måla ett motiv på en av väggarna men det blir lite längre fram när allt annat är klart. Åsså sätta in en ny balkongdörr. Men den är fortfarande under framställande av vår lokala snickare.


Sovrummet är ju i stort sett klart. Vi har monterat garderober och satt in en bäddsoffa som ska stå i gästrummet längre fram. Nu kommer den att vara vår säng tills vi hittar en som vi vill ha som verkar bekväm. Det blir nog att åka till Ikea i Catania och prova. För i de vanliga butikerna här har de inte riktigt det vi vill ha. Vi vill gärna ha en med stålstomme igen, som den vi har här i Casa C men de sängstommarna som vi sett här är inte uppbyggda på samma sätt. Och den vi har nu finns inte att köpa längre på Ikea. Men vi nöjer oss med bäddsoffan ett tag. 

Det är inte alltid så lätt att montera garderober när man har en liten hund som gärna vill vara med och jobba :)
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...