söndag 19 oktober 2014

Svenskar på vår terass

Söndag och cykeltur på morgonen. Fast idag var det inte så lång tur. Vi cyklade genom Spilinga och upp till akvedukten, ca 7 km uppför i stort sett hela tiden. Men det var ju nedför hem och vi stannade till hos Antonino, vilket vi sagt att vi egentligen bör undvika. Antonino ville som vanligt ge oss lite från sitt "campagna" men eftersom vi cyklade skulle han och sonen Serafino komma om en timme med leverans till Casa C. Jag fick i alla fall avstyrt att han skulle ta med sig mer olja. Antonino's olivolja är fantastiskt god och vi använder den till sallad och på bröd. Till matlagning tar jag den bara i nödfall, tycker det är slöseri att steka i så fin olja. Det är inte det att vi inte vill prata med A men så fort vi stannar så vill han alltid ge oss något. Och vi har ju inte så mycket vi kan ge tillbaka.

A frågade om vi skulle åka till Sverige över jul men jag sa att min syster kommer hit. Henne kommer han ihåg och nämnde boken som hon gett honom som tack för "den godaste olja hon någonsin smakat". Det ni!

A och son kom kl halv tolv och hade med sig en låda med granatäpplen, citroner och mandariner. Alla citrusfrukterna ligger nu den fina skålen som vi fick av Arne och Kerstin. Och A fick med sig två små flaskor av Svenska nubbar, en Skåne Akvavit och en Norrland något. Så idag löste Lars det på ett bra sätt.

Efter lunch och vila tog vi bilen till Capo Vaticano. Vi tittade på den fantastiska utsikten och sen gick vi ner till baren och tog lite att dricka. Där hörde vi svenska röster och började prata med ett par som är från Borås. Vi bjöd hem dem och har nu suttit på vår terass och berättat vår historia om vi hur vi hamnade här. Många goa skratt blev det och lite (men bara lite) smårunda under fötterna var vi två kvinnor nog eftersom vi delade på en halvfull Cinzano Rosé. Gubbsen fick nöja sig med alkoholfri läsk.

Nu börjar det skymma och jag ser röken stiga från Stromboli. Himlen är vackert melerad i solnedgången. Strax ska jag gå ner och fixa färdigt maten. Lars ska få sin älsklingsrätt i kväll. Plommonspäckad fläskkarré. Jag är ju såsälskare och det brukar det inte vara så mycket av nu mer men ikväll så blir det att frossa i sås och potatis till köttet.
Tjillevipp!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...