torsdag 30 oktober 2014

Hagelskur

Igår vid lunchtid ropade maken till mig att komma upp på terassen och det var ett skådespel att se ett regnväder dra fram över havet. Jag tog tyvärr inget foto av det men man kunde se var vattnet från molnet träffade vattnet och faktiskt nästan höra det också. Ca en timme senare fick vi en liten skur över oss också. Men det var ingenting mot det som kom under sena kvällen. Det blixtrade och dundrade och vid ett tillfälle skakade hela huset och strömmen gick.

Eftersom vi har vårt sovrum under terassen hör vi väldigt väl när det regnar men det här var ingen vanligt regn. Det lät som hagel. Och i morse när vi tittade ut så låg det kvar lite i en av krukorna. Och änglatrumpeten tyckte inte om den behandlingen den fick utan ser nu ut som om en svärm med gräshoppor har förlustat sig på den. 

Jag sitter inkapslad i köket nu på förmiddagen för vi har byggarna här som ska byta ut balkongdörrarna. Idag är de i matsalen. Vi försöker begränsa dammspridningen och har avgränsat ett område med plast och plast för dörröppningen in till vardagsrummet (det står på tur i morgon) och hängt ett duschdraperi för dörröppningen in till köket. Lars är med hela tiden för de är lite röjiga, det ska gå så fort. Vi har ju nytt tak i matsalen och de lyckades nästan köra upp en metallbalk från den gamla dörrkarmen i taket. Lars han hejda dem i tid och det blev bara ett litet, litet märke som vi kan peta upp lite vit färg på.

Under början av veckan har de hållit på med att demontera garageporten och mura en portal och snart är allt klart därnere. Dörrarna där är helglasade och nu återstår att sätta upp en grind för att förhindra inbrott när vi inte är hemma. Det verkar inte vara någon större brottslighet här nere men man ska ju vara försiktig och det är ju tillfället som gör tjuven sägs det. Och har vi ett galler för dörrarna så är det ju bra mycket svårare att ta sig in. 

Lars följer hela arbetet med sin iPad och jag kommer att göra ett urval och lägga upp bilder här när allt är klart.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...