onsdag 18 juni 2014

Äntligen försäkrad

När vi köpte huset här nere så köpte vi även en liten Fiat 600. Den körde vi runt med under flera gånger när vi var här nere. I övrigt stod den i garaget. Men den blev aldrig försäkrad. Vi försökte ju först själva men saknade då papper på att vi hade hus här. Sen följde en bekant med oss till Vibo Valentia men då visade det sig att vi inte hade fått alla ägarpapper på själva bilen. Och dessutom ville vi inte betala den summa som de skulle ha - 2700 € för 1 (ett!) år. Bilen hade kostat oss 3400 € så ni förstår själva det orimliga. 
Nu är det ju så att Kalabrien har de dyraste försäkringarna i hela Italien. De vi pratat med som ligger i den bästa klassen betalar ca 500-600 €/halvår. Men vi måste ju ha bil och därmed får vi ta skeden i vacker hand.

Nu har vi ju inte kvar Fiaten utan har bytt ut den mot en liten C3 och vår vän Guiseppe (bror till byggare Antonio) har lagt ner en massa jobb på att hitta så billig försäkring som möjligt. Så häromdagen tog han med oss till Rambiolo där Lars skrev på alla papper som är nödvändiga och jag gjorde en betalning via internet direkt på kontoret så att försäkringskillen kunde få ett kvitto på att vi betalat. Vad blev det för summa då? Jo vi får betala 1580€ för ett år. Det är hutlöst men bilen är i stort sett helförsäkrad nu.


 
Och på kvällen kunde vi ta vår lilla Plurre och åka och äta en bit mat. Skönt att kunna sitta i en öppen bil när det är runt 30 grader och slippa höra suset från AC:n

Man kan fundera lite på vad som skulle hänt om polisen stoppas oss under tiden vi körde Fiaten. Man måste, liksom i Sverige, ha bilen försäkrad och ha sina papper med sig i bilen för att visa upp. Om man kör oförsäkrat kan man åka in i finkan och får betala orimliga belopp i böter. Vi hade tur som aldrig blev stoppade. 
Däremot blev vi stoppade när vi var ute och körde med Lars tjänstebil. Det var sent en decemberkväll och vi hade takboxen på så de borde förstått att det inte var inhemska förare. De brukar inte stoppa utländska bilar men gjorde det nu. Och det var en väldans diskussion om försäkringspapper. Men eftersom det är en tjänstebil så har vi inga papper och försäkringsbolaget i Sverige har sagt att det inte är nödvändigt att ha med sig det eftersom vi åker inom Europa. Alla poliser ska kunna slå på datorn och få fram information. En av poliserna var riktigt arg och gick på som ett jehu men till slut fick de andra honom på andra tankar och vi kunde fortsätta vår resa hem till Coccorino.

2 kommentarer:

  1. Åh det är där ni är, trodde inte ni skulle åka förrän i augusti...åh så spännande längtar till vi får se bilder inifrån huset!!! massakramar från Västerås för det är DÄR vi är!

    SvaraRadera
  2. Åh, så roligt att läsa!
    Kram

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...