fredag 13 juni 2014

Måla, måla, måla och lite bad

Nu har vi varit här två veckor och har hunnit måla allt som vi hade bestämt och lite till. Dagarna är långa, vi vaknar och är oftast uppe före sju och jobbar fram till eftermiddag. Några gånger har vi kommit iväg till stranden och fått badat och solat lite. Det är ca 23-24 grader i vattnet nu.

I onsdags började vi tömma släpkärran. Den står på den stora parkeringen så vi har ca 50 att gå men Lars kör med säckärra och jag har en cykelkärra. Jobbigaste biten är ju uppför vår backe. Det gäller att inte lasta för tungt. På torsdag eftermiddag kom tre starka karlar och hjälpte till. Då körde Lars fram kärran så att den stod precis nedanför vår backe på genomfartsvägen. Jag ställde ut en varningstriangel 25 meter bort och det behövdes. Det är 30 genom byn men det har jag aldrig sett någon köra här. De flesta ligger väl i 50-60 men det finns de som kör mycket fortare. Och det är en kurva nere vid vår utfart så det är lite lurigt. Man får stanna och lyssna så det är fritt fram att gå över.

Nu är garaget fyllt med flyttkartonger och vi har försökt organisera så att vi får fram det som vi är i störst behov av först. Och vi har börjat möblera. Det börjar likna ett hem nu.

Idag fick jag fram den fina fruktskålen vi fick av Kerstin (min tidigare kollega i Stenungsund) och hennes man. Den är som skapad för att ha citroner i :). Tack Kerstin och Arne!!!

Vi var och handlade lite trävaror i dag och när vi kom tillbaka stod det en bil med bagageluckan öppen vid parkeringen. Mannen sålde färska jordgubbar och jag kunde inte hejda mig. Köpte en hel låda för 5 €. Och så goda. Jag frös ner en påse, slängde in ett stort antal i gapet, en stor skål hamnade i kylen och sen gjorde jag en jordgubbspaj av resten.


Klockan är nu ca 22.30 och jag sitter på terassen med bara datorn som lyser upp för mig. Musik hörs från hotellet ca 1 km fågelvägen och några sitter och har trevligt på en annan terass inte långt härifrån. Om jag hade förstått italienska skulle jag veta vad de pratar om, så tydligt hörs allt här just nu. Vårt internet svajar en hel del och det gäller att passa på när det är full täckning och det är kvällar och tidiga morgnar. Då har alla fullt upp med annat.

Nu ska jag ta och stänga ner. Jag återkommer en annan kväll.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...