söndag 3 juni 2012

2 av 3 (veckor alltså)


När man precis har kommit ner så känns det som om man har lång tid på sig innan man ska hem igen. Men så hux flux så går dagarna i raketfart och nu är det snart dags att bege sig norrut. Men vi har fortfarande 5 dagar att få färdigt köket på. Nu hänger inget på oss längre utan det är bara leverantörerna som kan krångla till det. 


Hela golvet är lagt och nu börjar vi se en ände på allt jobb. Vi har hållit på i två veckor och hunnit med fantastiskt mycket. Det har inte bara varit jobb utan vi har kopplat av också. Varit ute och sett oss omkring, badad, läst och löst korsord.
Idag åkte vi till Vibo på jakt efter en kaffemaskin och lite inhandling av basvaror så vi klarar de sista dagarna. Vi kan ju inte samla på oss för mycket färskvaror eftersom vi åker hem på lördag och stänger av kyl/frys och vatten. 

Men som steg ett var att försöka få betalat avgiften för att få vatten. Kommunen vill ha 230€ av oss för att de inte ska stänga av tillförslen och det får vi finna oss i. Det gick inte att betala på banken utan de hänvisade till posten och den var inte öppen :(

Idag fogade Lars golvet och jag tvättade rent det. Fast det behövs nog tvättas en hel del innan det är helt rent från fogmassa. Men det närmar sig slutet på slitet.


Tisdag 15 maj
Vaknade till en mulen dag med lite vind. Lars började med att tvätta klinker och efter frukosten storstädade vi huset. Alla hjälptes åt med dammsugning, golvtorkning och att damma. Tre maskiner med tvätt. Lars och jag sökte Giovanni utan resultat, vi vill prata om vad för dokument som behövs för att bygga takterrass och så vill vi även ta upp en öppning mellan rummen på nedervåningen och lite murarbete på utsidan.
Även Elmar försökte vi få tag på eftersom vi måste fixa incheckningen inför hemresan. Vi åkte till Joppolo och betalade avgiften för kontraktet på vattenmätaren. Sen vidare till Nicotera. Vi fick tag på två plastbackar + några glasflaskor med kork. Varje back rymmer 6 flaskor. Lagom att hämta 12 liter vatten åt gången i källan.

Nicoteras gamla stadsdel är mysig med massvis av prång och mycket backar och trappor. Jag minns förra året när vi skulle söder om Nicotera och körde fel och hamnade i den gamla delen med dess smala gator. Och nerför bar det hela tiden. Det är ju inte enkelriktat överallt heller och när vi kom på ett ställe där det var riktigt trångt och riktigt stor lutning så startade en stor mercedes och skulle uppåt. Men när vi kom i vår lilla peugeot så backade han snällt in på sin parkeringsplats vid huset igen för två bilar i bredd var inte att tänka på, knappt ens en gående och en bil. Och jag var förundrad över att han över huvud taget kunde ta sig fram där med sin stora bil.

Vi gick förbi en slaktare och stannade till och tittade in när han var i stort sett färdig med sin styckning. Han visade in oss i sin butik som låg vägg i vägg. Och där bjöd han på salami och berättade att han hade kontakter i Frankrike, Spanien, Tyskland och Argentina. Vi hade tänkt köpa med oss en bit salami men hann inte bestämma oss innan han hade lagt på en bit på ett papper, skurit några skivor och sen lade han på en bit n'dunja, som är en specialitet här nere, och packade in det och gav det till oss. Jag ville betala men fick inte. Han fick en kram ist.

Sen träffade vi på honom igen när vi gick i de små gränderna. Då var han på väg hem till siestan. Han talade då om att nästan alla husen var tomma just nu. Staden lever bara upp på 3 månader på sommaren - juli, augusti och september. 

Hemma igen dukade jag fram det vi fått av slaktaren tillsammans med bröd, pasta och en god pastasås som jag gjorde i förrgår.
Den gamla damen mitt emot som nu bor på ålderdomshemmet har en son som bor i Frankrike. Han är här just nu tillsammans med sin fru som är spanjorska. Hon går husesyn och är mäkta imponerad av vårt hus. Stora rum och framför allt gillade hon vårt kökstak. Hon pratar hela tiden och det låter lite konstigt, troligen en blandning av tre språk, spanska, franska och italienska. 

I morgon ska köksinredningen komma!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...