torsdag 14 juni 2018

Terassgolv klart....Golvet är i stort sett klart. Nu håller man på och lägger upp ett s.k. hammarband överst på pelarna. På dem ska sedan bjälkarna som ska bilda pergola vila. Det ser ut som om vinet klarar sig även om en hel del druvor kommer att stryka med i år. Men det kommer fler år och blir väl fler druvor också kan jag tänka mig. Förra året skördade vi 70 kg från denna enda vinranka!

Ovanför köksfönstren ska det bli glesa bjälkar som ska tjäna som ett litet solskydd. Men vi vill inte ha ett heltäckande tak där. Det ska vi däremot ha på södersidan, den sida som vätter åt höger på bilden.

Även plåtslagarna har varit här och gjort ett första jobb. I måndags skulle vi åka med son, "svärdotter" och barnbarn till Nicotera och fota oss. Just då kom trägubbarna och plåtslagarna samtidigt. Det vart lite kaos under några minuter. Men vi löste frågorna snabbt och kunde ge oss iväg över berget.

Kustvägen är avstängd sen i november och vi är alla tvungna att ta den smala, slingriga vägen över berget. Det är ingen rolig resa och vi drar oss för att köra söderut om vi kan undvika det. Nu verkar det som att kustvägen ska öppnas igen även om vi inte har märkt något form av arbete på den. Det ligger bautastenar lite här och där. Den största väger nog 5-6 ton, om inte mer. Jag är inte så bra på att veta vikter på sten :)


All gjutning är nästan klar. Nu är det bara rampen upp, där vi ska parkera vår bil, och en bänk kvar. Så en cementbil till kommer väl endera dagen. Därefter kan allt byggmaterial forslas bort igen. Puh!

Vi känner att vi behöver lite semester nu. Kanske åker vi bort en dag eller två och pustar ut och bara är. För när vi är hemma finns det ju alltid saker man ska göra och då är det ingen vila och ro.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...