onsdag 6 juni 2018

Sen sist...

Vet att det är mer än en månad som det blev någon information via denna kanal. Men nu kommer en liten sammanfattning.

Det är långa dagar, upp tidigt och sent i säng. Även om byggarna går hem runt 16:30 så slutar ju inte vår arbetsdag. Vi (mest maken för att vara helt ärlig) städar upp lite runtomkring. När de bygger formar för pelare och överliggare så ligger det lite plankbitar, spik och annat spill kvar när de går hem för dagen och det klarar vi inte av att gå och se på . Vår devis är "det som är borta är borta". Dessutom har vi ju en liten "terrierist" som har fått en del av sin trädgård barrikaderad med plankor, formskivor, armeringsjärn mm mm..... Där hon brukar göra sin morgon- resp. kvällstoalett ligger nu allt detta.

Men vi börjar se ett slut på allt och kanske i juli att vi kan sitta på vår nybyggda terass och bara njuta. Fast sen kommer nästa "problem". Terassen blir ju större än vi i vår vildaste fantasi kunde se framför oss. Nu ska den möbleras också! Men det får bli en senare fråga....

Mitt i allt detta bygge har vi nu även vårt yngsta barnbarn här med sina föräldrar. De ville ju väldigt gärna bo i Casa C för att kunna sköta sig själva och det var nog en god idé även om vi från början ville ha dem här.

Snart kommer även de två äldsta barnbarnen, samt en kompis till dem, hit med sina föräldrar men de får bo här då Casa C kommer att vara upptaget. Där ska nu de nya ägarna till vårt första hus tillbringa några veckor. Ja, vi har sålt Casa C och vi är så glada att det är svenskar som bestämt sig för att ha sitt semesterboende här i lilla Coccorinello!

Idag har vi "trägubbarna" här. Nu är de inte av trä, de bara jobbar med det. Byggare Bobs gubbar jobbar ju mer med cement…

Trägubbarna, som kommer från Lamezia, har börjat lägga ut bjälklaget till terassen. Så vi börjar se en ände på ”eländet”. 

Muren vi ska ha upp mot trädgården gjöts idag. Sen är det rampen upp till ”carporten” som är påbörjad och blir väl klar i nästa skede av gjutningen antar vi.

Här kommer lite bilder på vad som har hänt den senaste månaden:Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...