fredag 13 april 2018

Fas 3, terass, påbörjad

I onsdags (11 april) kom byggarna med stora grävmaskinen. På den satt en stor klump som de bilade bort all cement runt huset med. Det gick med en himla fart. Sen grävde de ner sig ca en halvmeter. Det blev en himla massa massor som de lade på vår blivande gästparkering. Därefter var det dags att gräva bort en del av vårt trädgårdsland. Ca en meter ut från den gamla betongplattan.

I trädgårdslandet hade vi kvar en del lök, brysselkål, mangold och ärtor. Här gällde det att rädda vad som räddas kunde. Löken är nu buntad och ligger för att torka till lite. Det är ju mer en färsklök så jag vet inte hur länge vi kan lagra den. Byggarna som var här fick med sig en stor bunt på man.

Det blev lite mycket mangold i landet så den har till största delen getts bort eller så har jag lagt den till grannarnas hönor. Nästa gång jag sätter mangold blir det bara max 2 plantor.

Men nu till projekt terass. Vi har ju en vinranka som är planterad för ca 30 år sen som står intill huset och mynnar ut ovanför balkongen. I höstas gav den ca 70 kg druvor. Den vill vi ju rädda om det går och vi får se om den klarar av det som sker runt dess rot.

 Dag två kom de med en stor cementbil. Vi var lite oroliga för vår uppfart. Men killen som körde vägen gick upp och kollade och sa att det skulle gå bra. Han kom dock inte så lång från avtagsvägen upp till oss innan de upptäckte att grenarna på grannens ekar var i vägen. Så en av byggkillarna hämtade den lilla sågen de har när de beskär oliver (en liten söt sak på en halvmeter ungefär, sågen alltså inte Mario, byggaren). M klättrade helt sonika upp i trädet och sågade ner ett antal grenar. Yes, mera ved till mig att ta hand om och som kan värma oss nästa vinter i detta land som är så fuktigt den årstiden.

När de hade tömt ut det som fanns i denna tankbil som hade slang kom nästa och den backade upp och de gjorde en "flygande tankning" av betong från bild nr 2 (som inte hade slang) till bil nr 1.


Nu hade vi ju lite problem med att det låg cement som inte bränt runt huset där vi har våra ingångar. Det kan man ju inte trampa i. Och det började närma sig lunch. Inte bara vi var hungriga och utestängda, utan Piggelina var hungrig och instängd. Men byggarna har ju gjord det här förr och innan de åkte iväg för sin lunch fixade de en spång för oss så vi kunde komma in.

Idag, fredag, är det lugnt, de kommer inte förrän tidigast i morgon eller på måndag. Så Lars och jag har tid att planera var och hur vi ska lägga ut rör för blivande utekökets avlopp. Det ska ju hamna under betongplattan som kommer att fixas nästa vecka. Först ska ju killarna komma och bygga formar för längsgående balkar i backen.

To be continued...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...