onsdag 25 april 2018

Arbetsdag 6-9

Vi har inte fattat riktigt hur stor vår terass kommer att bli. När vi ritade och byggde vår modell så utgick vi från en mur på södra sidan av huset och entrétakets pelare. Men de nya pelarna kommer utanför dessa mått. Så istället för 70 kvm totalt i ett L så blir det runt 80! Tur att det är öppen yta annars kan man ju riskera att gå vilse :) 
Dag 6: Armering av den färdigbyggda formen.Dag 7: Den ena betongbilen efter den andra kom. En av dem hade 10 kubik och det var lite för tungt för vår gamla väg. Så nu får vi se om det finns pengar kvar när själva terassen är klar att få ett 5 cm täcke så den ser hel ut igen, det är ca 200 kvm och jag vågar inte ens tänka på vad det kan kosta med cement och armering. Längre fram har vi funderingar på att lägga asfalt. Cementen spricker och sen börjar myrorna komma i sprickorna, det börjar växa grönt och så vidare. Bättre då med asfalt som inte spricker lika lätt.
Dag 8 och 9: Usch och fy vilket oljud! Vi åkte upp på berget och åt en lunch och sen till Casa C för att vila öronen lite. Stackars vår lilla hund som har, jag vet inte hur många gånger, bättre hörsel än en människa. Inte nog med att hela hennes territorium är barrikaderat med formmaterial, armeringsjärn och verktyg. Hon måste stå ut med detta oljudet också. Vi har gått ut med henne på promenader för att komma bort en stund men det är ju bara en liten respit.

Oljudet kom från när de bilade ner balkongerna. De trodde att det skulle gå på en dag men betongen var verkligen rejält hård så det tog två dagar. Men nu är de äntligen borta. Lite lurigt när man drar upp jalusierna att det inte finns något golv utanför balkongdörrarna men det kommer, det kommer.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...