tisdag 15 mars 2016

FIAT Seicento

Vi kom hem en eftermiddag och hade lite post i brevlådan. Två brev från Sverige angående tjänstepension. Dessutom var där ett brev från någon instans här i Italien. Det var ställt till maken och endast ett ark skrivet med väldigt liten text. Vi försökte tyda det men kom inte fram till vem som skickat det eller vad det rörde sig om. Kommunens namn fanns med och ett namn på någon person som vi absolut inte hade en aning om.

Vi kontaktade en italiensk vän som talade om att det var ett kravbrev. Va f-n! Vi är inte skyldiga någon några pengar, i alla fall inte som vi vet om. Hela kvällen satt vi och grubblade på vad det kunde vara för skuld. Vi betalar alltid direkt när vi köper något. Lars googlade på avsändarens firmanamn och kom fram till att det var en inkassobyrå, typ kronofogden, som skickat brevet.

Man kan lugnt påstå att ingen av oss sov särskilt bra den natten. Direkt efter morgonkaffet åkte vi ner till Joppolo kommun och visade brevet för Fabio, som är den vi brukar vända oss till först i alla frågor vi har. Han tog brevet och öppnade ett skåp där det låg en himla massa kuvert i flera högar. Han letade runt lite och tog så fram ett tjockt A5-kuvert till oss och Lars fick skriva på att han mottagit det.

Fabio talade om att när man får ett kravbrev via posten men inte är hemma så lämnas brevet till kommunen som får ansvara för det till man kommer och löser ut det.

Vi öppnade brevet på plats och vi försökte tyda vad det gällde. Fabio sa att det var en skuld på vägskatt. Men det var ju inte vårt registreringsnummer på Citroënen. Måste alltså vara ett misstag att det blivit sänt till oss. Men nä, sen såg vi att det var en gammal skuld, från 2013 och insåg att det var den första bilen vi köpte här nere som vi sen bytte mot C3:an.

Coccorino mare 3 april 2012
Verkligheten hade kommit ikapp oss till slut. För vår lilla Fiat seicento betalade vi varken försäkring eller skatt. Nu skulle vi betala 172 € i efterskott. Vilken tur att det inte var ett krav på att betala försäkring i efterhand också. Här är ju försäkringarna skitdyra! Nu kom vi undan med knappt 1700 SEK. Och dessutom hade vi tur under den tid vi ägde den att vi aldrig blev stoppade av ordningsmakten. Vi har hört att man kan få fängelse om man inte betalar sin försäkring och vägskatt!!

Snart är det dags att betala vägskatten för C3:an och en påminnelse en vecka före finns redan i mobilen. Vi kan inte betala via post eller bank utan måste åka och betala kontant på ACI.s kontor inne i Vibo Valentia. Men det är bättre så än att ligga sömnlös en hel natt och undra varför man får brev från kronofogden :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...