Nu har vi tagit ner en massa citroner (fast när man tittar på trädet syns det knappt) och lagt skalen i alkohol. Där ska de ligga i ca 2 månader innan skalen silas bort och alkoholen blandas upp med sockerlösning. Totalt blir det ca 5 liter limoncello.
Dessutom har vi gjort ca 3 liter krämig limoncello. Den är uppblandad med mjölk och jag gillar den bättre för den är inte så söt. Limoncello är en s.k digestivo som man tar efter maten för att matsmältningen ska gå bättre.
I trädgården finns ett apelsinträd som bär frukt idag och två till som vi hoppas kommer att ta sig nu när vi öppnat upp runt dem. Vi har upptäckt att vi har ett mandarinträd och ett grapefruktträd. De såg vi inte från början för där var det vildvuxet värre runtom. Nu är det bara de två träden kvar just där och lite frukt är det på dem så de lever i alla fall och har kämpat i alla år för att överleva.
Blodapelsin |
Vi har också planterat ett citronträd som vi köpte och hade i kruka innan vi ens visste att vi skulle hoppa på detta nya projekt med stor trädgård. Och en blodapelsin har också fått en plats i närheten av de andra citrusträden.
Jag fattar inte hur ni hinner med allt??
SvaraRaderaOch så hinner du även med att blogga!! Helt otroligt!!!!!
Jag fattar inte hur ni hinner med allt??
SvaraRaderaOch så hinner du även med att blogga!! Helt otroligt!!!!!