onsdag 10 februari 2016

Citrusfrukter av alla de sorter....


Vi har ett citronträd som har vuxit alldeles för högt. Nertill finns ingen frukt bara 4-5 meter upp. När alla citroner är mogna ska vi fundera över om vi ska beskära trädet eller om det ska få stå ett tag till. Vi har ett annat citronträd som är mycket mindre men vet inte om det kommer att bära frukt inom de närmaste åren. Alla träd har ju fått för lite omvårdnad under ett stort antal år.

Nu har vi tagit ner en massa citroner (fast när man tittar på trädet syns det knappt) och lagt skalen i alkohol. Där ska de ligga i ca 2 månader innan skalen silas bort och alkoholen blandas upp med sockerlösning. Totalt blir det ca 5 liter limoncello.

Dessutom har vi gjort ca 3 liter krämig limoncello. Den är uppblandad med mjölk och jag gillar den bättre för den är inte så söt. Limoncello är en s.k digestivo som man tar efter maten för att matsmältningen ska gå bättre.
I trädgården finns ett apelsinträd som bär frukt idag och två till som vi hoppas kommer att ta sig nu när vi öppnat upp runt dem. Vi har upptäckt att vi har ett mandarinträd och ett grapefruktträd. De såg vi inte från början för där var det vildvuxet värre runtom. Nu är det bara de två träden kvar just där och lite frukt är det på dem så de lever i alla fall och har kämpat i alla år för att överleva.

Blodapelsin
Vi har också planterat ett citronträd som vi köpte och hade i kruka innan vi ens visste att vi skulle hoppa på detta nya projekt med stor trädgård. Och en blodapelsin har också fått en plats i närheten av de andra citrusträden. 


2 kommentarer:

  1. Jag fattar inte hur ni hinner med allt??
    Och så hinner du även med att blogga!! Helt otroligt!!!!!

    SvaraRadera
  2. Jag fattar inte hur ni hinner med allt??
    Och så hinner du även med att blogga!! Helt otroligt!!!!!

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...