söndag 19 juli 2015

Med "Gamle Svarten till Eoliska öarna


Vi har varit på en mc-tur till tre av de Eoliska öarna, Vulcano, Lipari och Salina. Vulcano, den minsta av de vi besökte, var den klart intressantaste. Det var den första vi kom till och när vi körde iland luktade det ruttet ägg. När vi väl checkat in och tog oss en promenad ner mot hamnområdet så förstod vi varför. Det var en stor gjyttjepöl där folk badade och det rök och bubblade lite här och där i den. Vi ville ju naturligtvis testa och betalade 2+1€ för detta. 1€ för att kunna använda duschen efteråt. 

När vi klev ner i detta grå vatten så var det varmt, ca 40 grader e più (eller mer). Lars råkade sätta ner foten där det kom upp kokande vatten och fick två brännblåsor under foten. Även nere i havet bubblade det lite här och där. 

Efter dusch, både vid badet och på hotellet, och sen lite förfriskning tog vi på oss vandrarkängor för att gå upp till kratern. En promenad uppför på ca 1 km som vi avverkade på 29 minuter. Man hade sagt oss att det skulle ta 1 timme eller mer - hah! Men vi höll en bra takt i förhållande till alla andra som såsade sig uppför i lavasanden. Väl uppe tog vi en öl, bröd och lite oliver som vi hade burit med oss. 

Där uppe rök det ordentligt och vi gick upp en bit till igenom svavelluktande rök som tillsammans med det savelosande badet i leran satt i i kläderna resten av semestern. Men det var en häftig upplevelse.

Om du inte kan se filmen nedan i helskärmsläge så gå in på denna länken: https://www.youtube.com/watch?v=GMALS4AIgsc&feature=youtu.be
2 kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...