måndag 8 juni 2015

Volontärer

Vi utför volontärarbete åt kommunen utan deras vetskap. Detta är inte för att göra oss populära utan främst av egoistiska skäl. Vi röjer den trappa som vi använder när vi ska ut på promenad. Den var för några år sen relativt gångvänlig men har under dessa fyra år mer och mer börjat likna en djungel.

Vid vår flytt hit ner packade vi med krattor, sekatör m.fl. trädgårdsverktyg och de har nu kommit till användning. Vi har nu bara drygt en dags jobb kvar sen är hela trappan röjd, nästan 50 trappsteg. Från början var Via Monteporo den väg man tog för att komma mellan byarna Coccorinello och Coccorino. Det var en s.k. åsnetrappa med långa låga steg men någon gång på 60-talet byggde man över ravinen mellan byarna och nu går huvudvägen där i stället. Och åsnetrappan byggdes samtidigt om med fler trappsteg. Det är vad jag tror i alla fall. För som trappan ser ut nu kan man inte ha gått där med någon åsna. Men människor kan nu lätt ta sig fram. För djungeln är ett minne blott.2 kommentarer:

  1. Så snyggt det blev...ja ni gör nog insatser både här och där men det är bra! Ha en underbar midsommar - hit ska lilla Edith o Frank o föräldrarna komma så det blir så kul <3

    SvaraRadera
  2. Jag älskar detta landet men jag förstår inte riktigt en del av invånarnas mentalitet. Vi gick en promenad idag det verkar som om folk slänger ut sina sopor i diket när de är på väg till jobbet eller nåt. Fast det finns sopbingar både här och där. Och när en påse hamnat vid vägkanten är det snart en hund eller katt där och river i den och sen är det skräp överallt. Blöjor, matrester, plast och jag vet inte allt. Och gränsen för vad vi plockar upp går vid vägkanten utanför vårt när vi går och slänger soporna i tunnan. Där är det hyfsat rent. Fast folk stirrar på oss när vi gör det. Men de kanske skäms till slut och inser att om man ska ha rent så måste man slänga skräpet där det ska slängas.
    Ha en trevlig midsommar själva.

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...