måndag 3 februari 2014

sicilianskt fika

Det är lite kul med konditorier - pasticceria - i Italien. Man kan köpa både bakverk och drink på ett och samma ställe. Men du kan inte köpa bröd där. Det gör man på bageriet - panificio.

När vi var på Sicilien över nyår prövade vi en siciliansk specialitet (två faktiskt) - cannoli och cassata.
Cannoli-kakor består av ett frityrstekt, krokant skal som är format som ett rör. Dessa kakrör fylls med en ricotta-kräm och kandiserade frukter samt choklad.
Cassata är oftast en tårta på sockerkaka dränkt i citronlikör (limoncello), rom eller marsalavin och sen fylld med kanderad frukt och ricotta. 

Godast var cassata men jag tyckte faktisk inte att någon av dem var något att skryta med. Då föredrar jag ett gott wienerbröd. Å vi var nog på ett riktigt inneställe för de hade riktiga turistpriser - två koppar cappuccino och två bakverk gick på 16€! I vanliga fall kan vi fika 4 -5 ggr för det hemmavid i Coccorino!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...