onsdag 23 maj 2012

Medusa


Onsdag 2 maj
Idag var vi till Elisa och handlade cement och sen har gubbsen gjutit ovanför trappan. Elisa hade inget nät som behövdes som förstärkning i cementen men våra män är väldigt händiga och riktiga problemlösare. I kökstaket har det hängt ett armeringsjärn som man nog haft och hängt korvara mm i och de har Lars sparat "för man vet aldrig när man kan behöva ett". och nu kom detta väl till pass. 

Vi tog oss en promenad under den tid alla andra här nere tar sisesta. Tänkte visa vår fina badvik. Det är en rejäl promenad. Nog runt 3-4 km mest nerför. När vi kom fram till vägens slut kom det upp två killar som hade fiskat. Den ena var alldeles svullen på överläppen och han hade fått en allergisk reaktion av en manet - Medusa, en rödmanet. Men den såg mer ut som en äcklig rödlila liten äcklig sak i vattnet. Och fullt av dem var det också. Vi hade tänkt bada men det visade sig att det var fullt av dessa maneter nere i viken. Vi satt där nere en stund och sen blev det en lång tung promenad upp igen! Ont i tårna nedför och skoskav uppför. Och varmt var det.

Bakade en sockerkaka och det var första gången jag lyckades med det. Har bakat både det ena och det andra och fått bra resultat men aldrig riktigt bra när det gäller vanlig sockerkaka. Och nu bakade jag dessutom utan något recept.

Antonino tittade in och sa att han kommer i morgon bitti kl 8 för att hämta upp byggavfallet. De kommer väl med någon liten kärra som kommer fram i vår lilla gränd. Man kan inte köra med bil där men en sån där trehjuling, Piaggio, går nog att få in där.


Torsdag 3 maj
Antonino och hans yngste son Salvatore kom faktiskt lite före utsatt tid. Och de kom med en lastbil som de backade upp utanför garaget. Lars och Klas stod i "skräprummet" och lassade allt som vi slängt i en hög där i hinkar som Antonino och Salvatore tömde på lastbilsflaket. Det var allt som vi rivit från golv och väggar, några dörrar och lite annat skräp som till slut fyllde hela flaket. Två timmar tog det och sen bjöd vi på svenskt kaffe och sockerkakan jag bakade i går. Antonino sa att vi skulle komma till honom i morgon och hämta mer ägg så jag kan baka mer goda kakor.
Jag har letat efter jäst i butiken men inte hittat annat än de här färdigblandade påsarna med bakpulver och vaniljsocker. Jag får ta med mig lite torrjäst nästa gång vi åker ner och baka lite bullar.

Efter att lastbilen åkt iväg slängde vi ner alla arbetskläderna i tvättmaskinen, ställde oss själva i duschen (inte samtidigt förstås) och åkte bort till Elmar och knackade på. Vi skulle till kommunkontoret i Joppolo och behövde veta vad dokumentet som vi måste ha för att kunna införskaffa en bilförsäkring heter. Han förklarade och bjöd in oss till födelsedagsfest helgen efter. Vi tackade och åkte sen iväg till Joppolo. På kommunkontoret fick vi beskedet att återkomma i morgon kl 8. 

Nästa stop blev hos Totto där det inhandlades lite spackel och några kontakter och så ner till Grottecelle. Det är en badstrand som jag misstänker är fullknökad på sommaren. Där får man t.o.m. betala p-avgift. Och det är dyra barbesök. Det vet vi sen förra året när vi tog oss lite att dricka efter att ha försökt hitta rätt till lägenheten som vi hyrt. Det var dubbelt så dyrt som på vår bar hemma i Coccorino. Men alla vet ju att turister inte har så mycket val utan tar upp plånboken och betalar så varför inte passa på och få in lite i sin egen hushållskassa :-). 

Hemma i byn igen tittade vi in i möbelaffären för att förhöra oss om köksskåpen och garderoben. Men se de hade inte kommit ännu. Och vi får ingen ordning på när de kommer heller annat än att allt kommer samtidigt. Ja ja vi får se om det blir färdigt kök innan vi åker hem eller om vi får montera när vi kommer ner i augusti igen. Vi åkte hem och jag fixade mat medan de andra kopplade av. Idag blev det en italiensk vardagssoppa med bröd till. Berith diskade och hängde tvätten.

Killen från Hörmann kom och måttade på garageport och jalusier. Han har hållit ord och både ringt och kommit som han lovat. Så vi har hoppet uppe att det ska lösa sig med resten också.

Lars tog på sig de nytvättade arbetskläderna och spacklade där det var bilat för eldragningen. Resten av kvällen kopplade vi av. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...