tisdag 22 maj 2012

Måste man ha rubrik?


30 april
Solsken och en dagstemperatur runt +25. Efter frukost åker arbetskläderna på. Berith börjar med sliparbetet som ska göras på balkongräckena. Vi har ett drygt jobb framför oss men tre veckor på oss att få det färdigt.


En balkong färdig. Den andra blev färdig dagen innan vi skulle åka hem. Mycket tack vare Beriths envishet. Hon ville att det skulle vara fint när när vi kommer tillbaka igen i augusti. Tack, Berith, du är en sann vän och har gjort ett storartat arbete.

Klas har fått i uppdrag att bila bort en del av dörröppningen mellan köket och matsalen. Eftersom väggarna är mellan 30-40 cm kunde det fungera med att fasa av en bit och få en bättre passage. Men när han börjat så såg han att öppningen varit större från början, det var en träbjälke hela vägen. Så det blev en större öppning än vad som var tänkt men det ser ut att bli jättebra. Lars tog fram stora maskinen och bilade väggar och golv där eldragningen skulle göras. 

Gud så mycket gammal cement dammar! All man tar i känns fett och torrt på samma gång. Och det ligger ett fint lager över allt. Inte har vi mycket möbler, bara ett nytt matbord och fyra stolar och sen en gammal tingest som blivit kvar efter de tidigare ägarna. Den har jag klätt med papper på de öppna ytorna och där står det glas och tallrikar. Inne i skåpet, som är lite sunktigt, förvarar jag ett strykjärn, värmeljus, toapapper och schampo. Sen har vi ett skåp som vi tagit med hemifrån. I det har jag bestick och lite köksutrustning. På det skåpet ligger en marmorskiva som jag har som arbetsbänk. Primitivt så det förslår men det fungerar.

Halv tolv la vi ner jobbet, tvättade av oss och begav oss ut till "Totto". Det är en butik som har allt = tutto ;-)

Vi köpte stråmatta, som vi tänkt ha i kökstaket (för att slippa allt jobb med att göra rent det från sotet), en köksarmatur, sax, hörselkåpa, borr och rollers. Stråmattorna var 2,5x4 m så det blev två rullar som vi stuvade in i den lilla bilen. För att kunna klara av att stänga bakluckan fick jag lägga mig i Beriths knä. En syn för gudarna! 

Hem igen och lasta av sen iväg för att solbada i Briatico.  Från Briatico till Vibo för att inhandla matvaror för resten av veckan och passade även på att köpa två säckar med flytspackel. 

På väg till Vibo stannade vi till vid en vägbutik som det finns gott om här. Grönsaker och frukt till bra pris.

Lars har suttit på kvällarna den senaste månaden och surfat och tagit fram två broschyrer med materialinfo, en på svenska och en på italienska. Den har kommit väl till pass. Dessutom har han sparat ner en massa bilder som han visar när det är svårt att förklara.

Vi har bestämt att vi inte bara ska jobba, det ska vara semester också men vi fick ett ryck och gjorde färdigt med att riva ner dörröppningen och bila för att få in elet i väggarna. Det blev en lång arbetsdag men det var ju bra att få det som dammar ner mest klart på en dag. Och damm blev det. Det blir till att storstäda i morgon.

Tisdag 1 maj
Idag är det helgdag och butikerna är stängda. Men vi började med att dammsuga, damma och torka av överallt. Och lite skrapande på balkongräcket också. Berith och jag sköter disken tillsammans. En diskar och en torkar. Eftersom vi inte har något kök får badrummet duga till både tvätt av porslin och kroppar - dock inte samtidigt.

 Eftersom det är söndag har jag gjort en potatisgratäng och till det.karrékotlett. Det var premiär för användningen av ugnen och potatisgratängen blev väldigt lyckad, nog den bästa jag gjort någonsin. Måste vara ingredienserna, rödlöken och potatisen ;).  Berith fick sprita ärtorna vi köpte igår och det var första gången jag åt så färska ärtor. 

Efter maten åkte vi till Tropea och där var det fullt av folk. Vi tog kaffe på en Gelateria. Lars och Klas beställde var sin pistachglass. Och det kom in en stor skål med glass med två små rån fyllda med vaniljglass. Det är sällan jag sett Lars så mätt att han nästan inte orkat äta upp glass. Men det var förstås den goda potatisgratängen som han bottnat ordentligt med.
Väl hemma igen skulle vi flickor förbereda kontakterna som skulle in i väggen. Men jag var så trött så jag backade. Lars skulle visa Berith hur det skulle göras men det slutade med att han gjorde hela jobbet själv. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...