söndag 15 april 2012

1 april


Vaknade när morgonljusets strålar smög in mellan lamellerna i jalusien som var nerdragen framför fönstret. Nattluften i huset hade varit lite rå men det glömdes snart bort när jalusierna åkte upp och blickarna fastnade på en klarblå himmel. Vid 10-tiden hördes en kvinna ropa nere på vägen. Nyfiken som jag är gick jag ut. Grannfrun i huset längst ner talade om att det var försäljning av nygjord ricotta. Jag köpte naturligtvis en ost för 2.50€. Den var fortfarande ljummen och doftade ljuvligt.

Längst ner i Italien är vi men vi behöver inte köpa vatten. Vi använder kranvattnet till kaffe och matlagning. Det vi dricker okokt hämtar vi från en källa som kommer från bergen.

Vi åker för att se om Antonino är och jobbar på sonen Domenicos hus men där är tomt. Däremot är hans granne hemma. Grannen Michele är bror till Antonino och m a o en av säljarna av vårt hus. Vi blev inbjudna på kaffe och träffade då även Micheles fru och dotter samt hennes pojkvän. När vi skulle åka fick vi med oss en hemgjord korv. Man kan nästan inte stanna och prata med någon här nere utan att de vill bjuda elle ge en något.


Eftersom det är söndag är inte butikerna i närheten öppna så vi åker till Vibo Valentia, eller som de säger här "Vibbo", som ligger knappt 3 mil bort. Där finns ett köpcenter som har det mesta. Hemma igen fixar vi till lite spagetti bolognese a la calabria vilket innebär att det är lite extra krydda i det. Jag använde lite av korven vi fick tidigare på dagen. De kryddar sina korvar med het peppar som de odlar och torkar.
Vår beställning av kök, garderob, bord och stolar har inte levererats. Så vår första måltid den här veckan var uppdukad på var sin kartong vid sängen ;)

Nu är stunden inne för att se om planeringen och tillverkningen som skedde 300 mil norrut har varit rätt.
Stativ och skivor till arbetsbänk, pelarborr och skruvstäd ska upp på väggen. Väggarna är byggda av stora sten och där emellan kan det finnas en hel massa annat som man fyllt ut med. Spännande timmar framöver ;D

Forts. följer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...