fredag 23 september 2016

Vattentank och badrum

Vi har haft problem med att få vatten varje dag. Trycket i den kommunala ledningen är inte det allra bästa. Under våren hade vi hela veckor då det inte kom något vatten alls dagtid. Nattetid rann det på lite i taget men det hade vi ingen nytta av då vi kopplat bort de två reservtankar som stod uppe vid gaveln. Vi ska koppla på utkast från stuprören och ha dem som vattenreservoarer för trädgården. Nu har vi införskaffat en ny tank, 3000 liter, som står nere i trädgården och kopplat om inkommande vattenledning så den ligger i samma nivå som tanken. Därifrån pumpar vi upp till huset. Så nu har vi vatten varje dag :)


Ett problem var det dock när vi hade murarna här i maj. Balkongdörren i köket skulle bort och hålet muras igen. De upptäckt då att vattenledningen till övervåningen (det är där vi bor) var helt sönderrostad. Den fick bytas ut. Nu hade vi ju redan förberett köksgolvet med flytspackel och väntade bara på golvläggaren. Hans besök fick skjutas upp och maken fick bila upp ett spår och dra ny ledning. Det var gjort på någon timme men även ledningen in till badrummet strök med och den kunde vi inte byta ut så enkelt. 

Detta innebar att vi under hela sommaren duschat ute och använt toaletten på bottenvåningen. Den är rätt sunkig och vi tyckte inte det var värt att lägga pengar på hel renovering eftersom den ska byggas om i framtiden. Vi fick nöja oss med att skrubba själva toan och handfatet och något så när runt om dessa. 

När vi väl fått vattentanken på plats och vatten in till köket tog vi tag i att dra in vatten till badrummet efter att vi hade röjt ut det totalt. Detta gjordes utifrån baksidan genom att det bilades en kanal i väggen där vi lade in ledningen. 

Nu har murarna, som haft semester hela augusti, äntligen varit här och byggt upp duschväggar och sen lagt golv och kalkel i badrummet. Så någon mer dusch utomhus blir det inte. Och vi behöver inte gå ner för trappan till toan där nere om det trycker på på natten. 

Den nya duschen är rejält stor. Maken har i alla år klagat på att våra duschar varit för små. Han slår baken i armaturen när han ska böja sig ner och tvätta fötterna. Det slipper han nu :)





På bilden är inte väggen färdigmålar men det är den nu och vi har även fått upp en handdukshylla. Lite smått och gott återstår men det är ingen brådska. Toa- och dusch fungerar alldeles utmärkt ändå.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...