fredag 20 november 2015

Nu förbereder vi för nästa års vinskörd


Vinplantorna, liksom resten av allt som växer i trädgården har blivit eftersatta i åratal. Nu gräver vi bort buskar och blomplantor som gjort sig alltför hemmastadda bland vinstockarna. Och vi har spänt upp ny ståltråd som vinrankorna ska bindas upp nästa år. Först ska alla rankor klippas ner första veckan i januari (men det ska tydligen vara fullmåne också) och sen ska man gulla med de nya rankor som kommer. Vi har konsulterat grannen som har massvis med vin och oliver. Problemet är att han nästan uteslutande pratar kalabresiska och kan vara lite svår att förstå. Men han är väldig hjälpsam och vi försöker hålla jämna steg med honom. Kollar in vad han gör och när o.s.v. 


Vi håller även på med att beskära olivträden men motorsågen fick ett spel och är inne på lagning så det jobbet har vilat några dagar. Men det är ju ingen brådska. Bara vi får beskurit allt innan slutet av februari så är det lugnt. Och det vet väl alla som känner oss att det inte ska vara något problem. Ta det lugnt - vad är det?? Men det är ju så kul. Vädret är fantastiskt över +20 varje dag.

Här sätter man nu sallad, lök och fänkål. Även potatis är okey att få ner i jorden nu. När den beräknas vara klar är jag dock osäker på. Men före midsommar i alla fall :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...