fredag 11 september 2015

Tillökning i familjen

Lars har önskat sig en eller två hundar nu när vi snart ska ha trädgård. Jag har sagt att vi bör vänta tills vi har slutfört köpet och satt upp staket runt hela tomten. Men han har inte kunnat hålla sig utan har googlat på Subito.it efter doberman, rodesian ridgeback (det fanns en 4-åring som vi skulle kunna få gratis vars ägare hade skiljt sig men när vi väl hade bestämt att åka och träffa hunden så hörde de aldrig av sig) så han fortsatte att googla växelvis på Subito och Svenska kennelklubben. I går kväll hörde jag honom ringa och prata med en person om att titta på två Jack Russel ca 20 mil härifrån. Men vi fick aldrig någon svar om vilken adress det var, varken via mobil eller mejl. Så det blev inget där heller.  

Men maken är idog. I morse ringde han några samtal och till slut hörde jag honom säga att vi kommer om ca 1 1/2 timme. Det var i Tauronova ca 4 mil härifrån. Vi träffade denna lilla pigga krabat. Helt orädd och jätteglad. Så hon fick följa med oss hem. Hon låg helt lugnt i mitt knä hela vägen. 
Vi fick stanna i Rosarno för att inhandla en säng, koppel, mat och skålar samt tuggben.
Väl hemma så var det stor undersökning av alla utrymmen. 


Efter lite lek så slocknade hon i sin säng och sen gick vi en lång promenad tillsammans med våra andra fyrbenta vänner. Ibland fick hon vila i ryggsäcken eller i vår famn. Men hon var duktig och gick stora delar av vägen. Vi har nu gett henne namnet Piggelina.


Nu har Piggelina somnat i sin säng. Det har varit mycket för en 2 månaders valp att hamna hos en ny familj, åka bil, upptäcka nya omgivningar och sen gå en långpromenad tillsammans med två STORA hundar på en och samma dag.


3 kommentarer:

 1. Gudars så söt...grattis till föräldraskapet!

  SvaraRadera
 2. Grattis till den lilla söta vovven. Kram Ingegerd

  SvaraRadera
 3. Det är som att ha en bebis på nytt. Fast med en bebis räcker det att byta blöja och kanske vyssja lite en stund. Här växlar vi om med att gå ut mitt i natten för att få henne att göra sina behov ute. Och sen får vi ligga en stund bredvid henne innan vi kan gå till sängs igen. Men på dessa 10 dagar nu så har hon lärt sig att säga till när hon behöver ut - i alla fall de flesta gånger :(
  Och hon sitter när jag säger till. Hon vet ju att hon får en godis då. :)

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...