torsdag 29 januari 2015

Vi går från klarhet till klarhet!

Vi målade väggarna i studion i början av förra veckan och åkte sen till IKEA i Catania  Ca 40 mil tur och retur men vi passade på att ta en övernattning i Acireale först för att handla på hemvägen. Hade tur med vädret när vi var i Acireale. Solen sken och det var lätt klädsel som gällde. Dagen efter när vi var på IKEA blåste det halv storm och himlen öppnade sig med regn och åska. Och hagel också såg vi när vi kom ut  på motorvägen sen. Vi såg t.o.m. en plogbil! Det är den första jag sett här nere.

På IKEA handlade vi skåp som vi ska bygga en arbetsbänk av till min studio. Och idag har vi handlat en marmorskiva hos marmeristan som vi ska lägga uppepå. En bra arbetsyta på 125x85 cm.

Nu håller murarna på och lägger golv och på lördag ska det vara klart att komma in där. Det börjar klia i fingrarna på att få tömma flyttlådorna med alla färger, penslar, akvarellpapper, dukar mm och få inreda en helt ny studio.Igår målade jag om i det gamla badrummet och väggarna går nu i beige helt och hållet. Vi hade målat det med samma färg som fondväggen i köket = turkos, samtidigt som vi målade köket. Detta för att få bor lite av det solkiga. Det var ingen ultimat färg men har fungerat fram till nu. När arbetstillfällena börjar tryta så får man ju hitta på något och det blev ny färg i vad vi kallar för "centraltoaletten" (ligger centralt i huset bakom köket).

Nu har Lars monterat bort den gamla bidén och det gav plats åt en förvaringshylla. Det kan man ju inte få för lite av, eller hur? Jag gillar det gamla kaklet på väggarna även om det är lite sprickor i det här och där. Och fogarna är ju inte helt färska men vi har skrubbat dem så vi vet att de är rena i alla fall. Golkkaklet är rätt slitet men med en matta på golvet nedanför handfatet (dom också är gammalt och slitet) så ser trollar man bort lite av det slitna.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...