fredag 8 mars 2013

I sista minuten

En av alla de saker vi hade på vår "att-göra-lista" under julresan var att beställa material till trappan och balkonen som ska byggas utanför köket. Det är den vägen vi ska ta oss upp på takterassen sen och den ska byggas i samband med takbyte och utbyggnad/stängning av bakdörrarna. Det är Lars och Klas som ska stå för trappbygget men den stora reparationen får vi inte göra själva.

Vi fick Giovanni "geometra" att hjälpa oss med ett samtal till Coloccio i Vibo som är en otroligt stor byggvarufirma. Han ordnade ett möte till oss med en kvinna där och förklarade för henne vad vi var ute efter. När vi kom dit hjälpte hon oss till rätt person och vi lade in en beställning på metallen till balkong/trappa och leverans hem till Coccorino. Det gick lekande lätt. Metallen anlände på torsdag runt 11 och Lars och jag lastade in det i garaget. Det är tur att det fortfarande är en öppning i garaget in till rummet bakom (den ska muras igen) för annars hade vi fått kapa järnbalkarna innan. De var 6 meter långa och vägde en hel del. Och det var inte en balk utan ett antal i olika tjocklekar. Men vi fick in dem och stegen till trappan också. Sen var det snabbvask, byte av kläder och iväg mot Svedala.
När det började bli dags för att stanna för kvällen lät vi Gullan (vår gps) tala om ett hotell och det blev i en ort som heter Chiusi, i södra delen av Toscana, där vi tog in på ett trevligt litet hotell. Mannen som ägde hade ett väldigt trevligt bemötande och visade sig vara en samlare av olika saker men han hade ordning på det han samlade. Vesporna stod på ett ställe, förutom en som stod i lobbyn, kameror, radioapparater, kaffebryggare (den lilla italienska sorten) och en massa andra saker. Men som sagt de olika sakerna var samlade snyggt och prydligt på var sitt ställe. 

I restaurangen hade han ställt in två bilar som han även hade dukat i. När vi satt och åt kom de in en familj med tre döttrar och de fick sitta i en av bilarna och hans sätt att tala till dessa unga töser och ta deras beställning var något man inte ofta ser. Helt underbart.

Det enda negativa var att sängarna var alldeles för hårda för oss som har vattensäng. Men en natt går det att stå ut. Hyfsat pris var det också. Vi hade ett trebäddsrum som vi betalade 83€ inkl. frukost för. 

7 kommentarer:

 1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 2. Hej!
  Jag har följt din blogg ett tag då jag verkligen älskar Kalabrien. Vi har tillbringat en del tid i Briatico samt även på östra sidan. Ni är så fantastiska som har köpt eget därnere och det är så intressant att följa ert tunga arbete. Ja vi har också haft en sådan dröm men det ska mycket till förstås innan något sådant kan bli verklighet och världen är ju full av fantastiska resemål. Stort lycka till och jag ser fram mot att följa ert arbete i underbara Kalabrien!
  Med vänlig hälsning
  Christina MH
  www.majipparesor.se

  SvaraRadera
 3. Hej Christina
  Vad kul att jag har en okänd läsare. Skriver ju lite med anledning av att andra som kanske är intresserade av att köpa hus i Italien kanske får en liten hjälp på vägen. Dessutom är det roligt att gå tillbaka och se vad som har hänt under de här åren. Vi har ju faktiskt fått gjort en hel del på knappt två år. Och snart ska vi ner igen och därefter kommer det nya uppdateringar här. Jag ska gå in och läsa på majipparesor direkt.
  Om ni åker ner till Briatico fler gånger kan du väl höra av dig. Kanske sammanfaller det med att vi är där nere. Ni får gärna komma och hälsa på oss då. Det är alltid trevligt med nya bekantskaper. Du når mig på e-post barbro@babban.se
  Varma hälsningar
  babban

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja någon gång kommer vi förstås tillbaka, men i sommar blir det Sicilien runt för oss, vi har tyvärr tidsbrist annars hade det varit enkelt att ta färjan över från Messina till fastlandet och då är det inte långt ifrån er!
   Men självklart kommer vi tillbaka till Kalabrien något annat år och då besöker vi gärna er i Kalabrien.
   Många hälsningar Christina MH

   Radera
 4. Förresten Christina .... vilken storlek har du på arbetsoverall?? :)

  SvaraRadera
 5. Hei

  Da kan jeg opplyse om at du har minst en til ukjent leser :-) Jeg fant din blogg rett etter nyttår i år, og har lest alle innleggene. Min bakgrunn for dette er at jeg selv har hus i området og synes det er moro og lese de erfaringer dere har både fra kjøpsprosess og renovering, samt området og livet der. Det er så mye jeg kjenner igjen fra kjøp og renovering etc av mitt hus. Jeg har hus i Scalea nord for dere. Det ligger øverst i Scalea centro storico som ligger i en liten fjellside rett ved stranden i Scalea. Så det er en "fjelltopplandsby" rett ved stranden og den moderne byen som har alle fasiliteter som butikker og restauranter etc.. "Gatene" i Centro storico består jo som vanlig er i slike gamlebyer kun av en labyrint av smale trapper, det gjør det veldig fredfullt samtidig som det kun tar 4-5 minutter å gå ned trappene enten til stranden eller den moderne byen - helt perfekt etter min smak og jeg trives bare bedre og bedre for hvert år (om det er mulig!) Jeg kjøpte huset sommeren 2009. Jeg valgte å total renovere det slik at alt innvendig, også etasjeskillere ble fjernet og bygget opp på nytt. Utvendig er det ikke lov å gjøre noen endringer så der er alt som det var. Huset var ferdig og ble tatt i bruk desember 2010. Jeg skrev en lang reportasje om mitt kjøp av huset, i bladet Bolig i Utlandet som også utgis i Sverige. Om dere ønsker å lese denne kan jeg sende reportasjen som pdf fil.

  Vennlig hilsen
  Tom Markus Holsbø - Vadsø - lengst øst i Finnmark fylke i Nord Norge og i Europa!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Tom. Hyggelig att ha fler läsare som även ger sig till känna :)
   Och ja, det skulle vara trevlig att få en pdf. Min e-post skrev jag i kommentaren till Christina ovan. Scalea har vi bara kört igenom en gång då vi tog kustvägen upp mot Neapel eftersom det var så mycket vägarbeten på motorvägen.
   Scalea är så mycket större än vårt lilla Coccorino! Vår lilla by är inte särskilt vacker och inte är det några turister som hittar dit heller men jag kände när jag kom till vårt hus att här vill jag bo. Och det fast jag inte ens sett huset från insidan. En granne vi har som är från Irland sa att vårt hus har en bra karma och det kanske är så. Det kanske finns lyckliga hus och mindre lyckliga hus. Jag vet inte.
   Hör gärna av dig igen. Det är trevligt med kommentarer.
   /babban

   Radera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...