fredag 22 februari 2013

Jul och nyår

Har av en anledning inte haft varken tid eller lust att skriva på ett tag men nu ska jag teckna ner lite från vår julresa 2012. Det delas upp på flera inlägg men här kommer det första:

Vi lastade bilen veckan före jul för att ta oss de nästan 3000 km ner till Kalabrien. Denna gången hade vi med oss en låda bak på bilen och en takbok som båda packades till maxvikt. Min syster Gittan följde med oss och vi drog söderut på tisdag eftermiddag. Eftersom vi åkte kom ner till Danmark på kvällen tog vi den lite längre vägen till Puttgarden via Rödby då sista färjan från Gedser till Rostock går kl 23 och nästa går kl 02. Mellan Rödby och Puttgarden går de dygnet runt.

Det var lite oroligt innan för vi var ju tvungna att köra med sommardäck eftersom vi har piggar på våra vinterdito. Men turen var med oss hela vägen både ner och hem igen. Det var lite halt strax söder om Bologna i morgonrusningen men Lars är en formidabel bilförare och tar mina kommentarer med ro även när han får höra hela tiden att han kör för fort och för nära. Men jag är inte orolig för hans körning, det är våra medtrafikanter på vägen som jag inte litar på.

I vilket fall övernattade vi i Bologna dit vi kom fram runt 15-tiden på onsdagen. En snabb dusch, sen taxi in till stan för lite mat och turism.

De två tornen. Man kan läsa sig till att det troligen har funnits så många som 180 torn i Bologna. Men idag finns det endast runt 20 kvar. De byggdes av rika familjer som skydd. Jag undrar om de bodde i dem då. De måtte haft en jäkla kondition för det är tydligen en massa trappsteg i dem. Vi nöjde oss med att titta på dem från utsidan. Ingen idé att klättra upp för att titta på utsikten när det är beckmörkt ute! Dessa två torn står inne i den gamla delen av staden. Och de lutar båda två. Det minsta av dem har en skillnad från botten till toppen på ca 3.2 meter. Det kan man kalla överhäng!
Vi kom fram till Coccorino vid sjutiden på torsdagkväll och blev positivt överraskade av att det jobb vi beställt med byte av jalusier och garageport var klart! Men de hade tydligen dragit på det för vad vi kom fram till så hade de fixat det sista någon dag innan vi kom. :)

 Vi har fått en ny garageport, nya jalusier (fast de är upprullade dagtid och syns inte här) och en ny dörr. Fast där blev det lite fel. Vi hade beställt en vänsterhängd dörr men den är högerhängd. Förvecklingar när man inte kan språket ordentligt. Men Lars ska snygga till dörren och hänga den åt rätt håll. Nu är det bara en plåtdörr och ingen tätning emellan. Det blir en bild längre fram som visar slutresultatet.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...